Avoimen datan seminaari – marraskuun lopulla

Marraskuun lopulla Helsingissä järjestettävä Dataliiketoiminnan tulevaisuus -seminaari kokoaa suomalaiset avoimen datan huippuosaajat samalle lavalle. Tapahtumassa on esillä laajasti verovaroilla tuotettu data ja rajapintojen avaaminen uusine käytäntöineen.

Helsingin Haaga-Helian tiloissa Pasilassa järjestettävä Dataliiketoiminnan tulevaisuus –seminaari 30.11.2017 on myös Avoin data ja rajapinnat -kärkihankkeen päätöstilaisuus.  Siinä Helsinki, Vantaa, Espoo, Turku, Tampere ja Oulu kehittävät yhdessä avoimia ja älykkäitä palveluita.

Kärkihankkeessa kuutoskaupungit harmonisoivat Linked Events -tapahtumarajapinnan sekä palaute-, päätös-, ja resurssienvarausrajapinnat. Työ mahdollistaa julkisen puolen, kolmannen sektorin ja yritysmaailman yhteiselon ja digitaalisen ekosysteemin ja ketjuttuneen liiketoiminnan. Mallin, josta kaikki hyötyvät.

Liikenne- ja viestintäviraston Taru Rastas kertoo seminaarissa datan liiketoiminnallisen hyödyntämisen vauhdittamisesta. Se on asia, jonka parissa työskennellään myös hallitustasolla. Tavoitteena on tehdä Suomesta dataan pohjautuvien ratkaisujen edelläkävijä.

Kaiken takana on tietenkin, että data on tulevaisuuden liike-elämän öljy, arvokkain ja monipuolisin raaka-aine. Kaiken lisäksi se voi olla yhtä hyvin yrityksen ydin kuin palveluiden parantaja.

LISÄÄ: Maksuton Dataliiketoiminnan tulevaisuus -seminaari 30.11.2017 Haaga-Heliassa Pasilassa (LINKKI, ohjelma ja ilmoittautuminen)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!