Varma panostaa aurinkokennoihin

Työeläkeyhtiö Varman pääkonttorin kahdelle katolle nostettiin syyskuussa 215 aurinkopaneelia. Panostus aurinkosähköön on jatkoa Varman ja kennoista vastaavan Caverionin  yhteistyölle. Viime vuonna Caverion toimitti aurinkosähköjärjestelmät myös Varman kahteen muuhun kiinteistöön.

Varman pääkonttorin katolle rakennettu aurinkosähköjärjestelmä on osa Varman tavoitetta keventää kiinteistöjen hiilijalanjälkeä 15 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Salmisaaren pääkonttoriin asennetut paneelit tuottavat sähköä vuodessa noin kolmen sähkölämmitteisen omakotitalon verran. Paras energiantuotto saavutetaan huhti-elokuun aikana kirkkaalla mutta viileällä kelillä.

”Aurinkovoimala koostuu SolarEdgen älykkäästä sähköjärjestelmästä, jossa energiantuotto on perinteisiä järjestelmiä parempi’’, kertoo Varman toimitilajohtaja Toni Pekonen.

Jokainen aurinkopaneeli muodostaa oman tuotantoyksikön. Jos esimerkiksi osa paneeleista jää varjoon, toimivat muut silti täydellä teholla. ’’Paneelikohtainen tuotonseuranta on helppoa ja järjestelmän ylläpito tehokasta”, Pekonen perustelee.

Varman kahdessa kiinteistössä Helsingissä on jo Caverionin suunnittelemat ja toteuttamat aurinkosähköjärjestelmät. Vuonna 2016 Lauttasaaren toimistokiinteistön katolle asennettiin 197 aurinkopaneelia sisältävä järjestelmä ja Ruoholahden toimistotalon katolle 128 aurinkopaneelin järjestelmä.

Kuva: Aurinkopaneelit asennettiin Varman pääkonttorin katolle. Kuvassa Caverionin Janne Kunnela (vas.) ja Miika Susi (oik.). Kuva: Varma