Video: Dipolissa 1500 opiskelijakoodaria – päivitetty!

Aalto-yliopiston päärakennus Espoossa muuttuu valtavaksi hackathon-yhteisöksi. Mukana on  yli 1500 koodaria ja suunnittelijaa ympäri maailmaa. Esillä ovat kaikki uudet tekniikat AR:stä tekoälyyn, koneoppimiseen ja robotteihin. Päivitetty: Katso videolta voittajat!

Yli 60 yritystä ja yhteisöä tarjoaa viikon päästä Aalto-yliopiston hackathon Junctionin osallistujille haasteitaan. Koodarit työskentelevät joukkueina viikonlopun ajan yritysten omilla teknologioilla, datalla ja rajapinnoilla.

Kolmatta kertaa järjestettävän Junctionin takana on vapaaehtoisten opiskelijoiden yhteisö. Alun perin Junction on syntynyt Aalto Entrepreneurship Societyn tapahtumana.

“Junctionin tarina lähti liikkeelle halusta tuoda tekijät esille: koodarit, suunnittelijat ja kaikki, jotka konkreettisesti rakentavat seuraavat menestystarinat’’, kertoo Ville Leppälä, tapahtuman päävetäjä ja Aalto-yliopiston opiskelija.

Viime vuonna Junctionin voitti Aallon opiskelijoiden tiimi “suju.online”, joka kehitti reittioptimointipalvelun robottibusseille.

Tänä vuonna haasteita on tarjolla yhteensä 13 teemasta. Ne liittyvät muun muassa avaruus-, terveys-, ja peliteknologiaan. Yksi suosituimmista teemoista on tekoäly, koneoppinmen ja robotit.

LISÄÄ: Hackathon Junction 2017, Dipoli 24-26.11.2017 (LINKKI) ja  25-26.11.2017 esitykset tapahtuman Youtube-kanavalla (LINKKI).

Tapahtuman  20 000 euron pääpalkinnon voitti Team Glados, joka viikonlopun aikana kehittämä ratkaisu tunnistaa automaattisesti Stop-merkin. Mobiililaitteen ja tekoälyn keinoin sovellus voi oppia tunnistamaan lisää liikennemerkkejä.

Ominaisuuden voi liittää myös  ajoneuvon ohjaukseen ja lisätä siten liikenneturvallisuutta kaupungissa. Lisäksi sovellus osaa kerää tietoa liikennemerkkien huoltotarpeista. Gladoksen tiimiin kuuluvat Andreas Urbanski, Teemu Taskula ja Ville Toiviainen.

Useiden teemaosuuksien parhaimmat palkittiin pienemmillä summilla ja tuotepalkinnoin. Sunnuntain palkintojenjakovideon loppuosassa on seurattavissa myös Tekesin Pekka Sivosen esitys digimuutoksesta ja Tekesin uusi Suomi 100 vuotta teknologia-video (LINKKI).

Päivitetty 27.11.2017

Kuvituskuva: Junction 2016.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017