Kadonneen etsintä pienkoptereilla toi palkinnon

Lapin poliisi näyttää digitalisoinnin suuntaa valtiohallinnossa hyödyntämällä nelikoptereita kadonneiden henkilöiden etsinnässä. Lappilaispoliisit palkittiin äskettäin Valtiovarainministeriön Suunnannäyttäjät-kilpailussa uudenlaisesta digitekniikan soveltamisesta.

Pienkoptereiden avulla parannetaan Poliisin mukaan mahdollisuutta löytää kadonnut henkilö jo ns. lähietsinnässä noin 300 – 500 m säteellä katoamispisteestä. Suurin osa kadonneista löytyy juuri lähietsintäalueelta.

Lapin poliisin RPAS-toiminnassa on rakennettu etsintää johtavalle henkilölle täyden palvelun paketti laitteineen pelastustoimien nopeuttamiseksi.

”Kehitämme toimintaamme tilanteiden nopeaan ja tehokkaaseen käynnistämiseen jolloin pelastumisen ja löytymisen mahdollisuus on suurin,” kertoo  Lapin poliisilaitoksen tiimin vetäjäylikonstaapeli Jari Seppälä.

Poliisi on laajemminkin ottamassa käyttöön harrastekäyttöön tarkoitettujen minikoptereiden lisäksi kalliimpia ammattilaitteita.

Poliisihallitus kertoi lokakuussa tilanneensa jo helsinkiläiseltä Future Retail -yritykseltä 14 kopteria noin 350 000 eurolla. Poliisilla on käytössä aiemmin 50–100 perustason pienoiskopteria.

Valtiohallinnon Suunnannäyttäjät-kilpailulla haettiin uusia digitalisaation kehittäjätiimejä.

LISÄÄ: Poliisin RPAS-kopteritoiminta (LINKKI)