Walkama: Suomalaisten ohjelmistoyritysten kansainvälistyttävä

Suomalaisten ohjelmistoyrittäjien eilen valittu uusi puheenjohtaja Pekka Walkama haluaa viedä suomalaisen ohjelmisto-osaamisen maailmalle. ”Miksi kilpailla keskenään kotimaassa, kun voimme valloittaa maailman yhdessä?”

Walkaman mukaan kovalle suomalaisosaamiselle on maailmalla kysyntää. ”Voimme ylittää kasvua rajoittavat esteet ja siirtyä kansainvälisille markkinoille”, visioi itse esimerkkiä näyttävä Walkama.

Walkama toimii myös suomalaisen ohjelmistotalo Sinisen Meteoriitin toimitusjohtajana. Ohjelmistoyrittäjien hallituksen puheenjohtajaksi hänet valittiin eilisessä kokouksessa Helsingissä.

Walkamalle kansainvälistymisen ohella yhtä tärkeää on Ohjelmistoyrittäjien vahva rooli yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. ”Osaamistamme pitäisi kuulla aiempaa enemmän, sillä digitaalisuuden merkitys tulee kasvamaan jokaisella toimialalla”, muistuttaa jo nyt kaksi vuotta Ohjelmistoyrittäjien hallituksessa toiminut Walkama.

Walkama näkee Ohjelmistoyrittäjät sitoutumattomana, kasvuun tähtäävien yrittäjähenkisten ohjelmistoyritysten yhteisönä sekä koko ohjelmistoalan kehittäjänä ja edistäjänä. Ohjelmistoyrittäjissä on mukana yli 700 alan yritystä, johtajaa ja vaikuttajaa.

Kuva: Pekka Walkama, Sininen Meteoriitti.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!