ARM TechCon: Arm-suorittimiin uusia työkaluja ja parempaa tietoturvaa

Kalifornian ARM TechCon-tapahtumassa esitteltiin Arm-piiriratkaisujen lisäksi uusia työkaluja sulautettujen ratkaisujen kehittämiseen ja tietoturvan parantamiseen. Esillä oli kattaus ARM-pohjaisia tuotteita aina IAR:n sovellusympäristöstä Cadence eXcelium Parallel Logic -simulaattoriin.

Tehokkaan ja turvallisen tietoturvaratkaisun toteuttaminen on usein monimutkaista. Siksi IAR Systems ja Secure Thingz kertoivat ARM TechCon -tapahtumassa yhteistyöstä entistä paremman tietoturvan käyttöönoton helpottamiseksi erityisesti IoT-ohjelmistoissa.

IAR näkee että ohjelmankehitystyökaluja on laajennettava kattamaan myös tietoturvallisuusasiat, ja siksi se osti keväällä jopa osuuden Secure Thingz-yrityksestä.

”Asiakkaidemme on kohdattava kriittiset Internetin välityksellä käytettävät tietoturva-asiat, ja haluamme helpottaa niiden rasitusta tarjoamalla uusia ratkaisuja turvallisuuden kehittämiseen,” sanoo ruotsalaisen IAR Systemsin toimitusjohtaja Stefan Skarin.

IAR esitteli tapahtumassa uuden version ohjelmointiympäristöstään Embedded Workbench for Arm 8.20. Sen C/C ++ Compiler on yhteensopiva uusimpien C-kielen standadin ISO/IEC 9899:2011 ja C ++ -standardin ISO/IEC 14882: 2014 kanssa. Yrityksen C-SPY Debuggeri tukee Embedded Trace Macrocell (ETM) sekä Trace Macrocell (PTM) -jäljitystekniikoita. Lisäksi mukana on ajoaikaisen analysoinnin ja pinon suojauksen tuki.

IAR:n C-STAT-työkalu mahdollistaa staattisen koodin analysoinnin MISRA C, MISRA C++, CWE ja CERT C/C++ -koodausohjeita vastaan. Tarjous on varmistaa standardien IEC 61508 ja ISO 26262 mukainen turvallinen toiminta.

Uusia salausprotokollia ja palvelintukea

SecureRF Corporation Ironwood Key Agreement -protokolla (Ironwood KAP) sekä Walnut Digital Signature Algorithm (WalnutDSA) allekirjoitusalgoritmi olivat myös esillä ARM-tapahtumassa.

Kumpikin lupaa kvanttitiekoneen kestävää salausta, joka toimii jopa pienitehoisissa ARM Cortex-M -sarjan prosessoreissa. ANe on toteutettu myös ARM Cortex-M3-pohjaiseen mikro-ohjaimeen.

Lynx Software Technologiesin LynxSecure 6.0 Separation Kernel Hypervisor -virtualisointitekniikka uusi versio tykee alkuperäisen x86 arkkitehtuurin lisäksi myös ARM v8A -arkkitehtuuria. LynxSecure hyödyntää siinä Cortex-A -suorittimien MMU- ja SMMU-virtualisointivalmiuksia.

Lynx saa eri toimintojen eristäminen virtualisoimalla mahdollistaa aiempaa tehokkaamman turvallisuuden. LynxSecure 6.0 on sovitettu valmiiksi tukemaan suoraan myös Xilinxin Zynq Ultrascale +  MPSoC -järjestelmäpiiriä. Myöhemmin ratkaisu on sovitettavissa myös muille ARM-pohjaisille järjestelmäpiireille.

Green Hills kertoi tapahtumassa Integrity 178 tuMP -käyttöjärjestelmänsä täyttävän ilmailutekniikan (FACE) teknisen ARINC-653-standardin 2.1 ja täydennyksen 4 -vaatimukset myös moniydinprosessoriympäristössä. Käyttöjärjestelmä on saatavissa moniydintuella Intelin lisäksi ARM-  ja NXP PowerPC/QorIQ -suorittimille.

Sulautettujen järjestelmien lisäksi ARM-piirejä käytetään entistä laajemmin palvelimissa.  Esimerkiksi Cadence esitteli tapahtumassa Xcelium Parallel Logic -simulaattorin, joka toimii natiivisti Arm-pohjaisilla Caviumin ThunderX2-palvelimilla.

Xcelium-simulaattori  skaalautuu erinomaisesti useille ThunderX2-ytimille. Xcelium-simulaattori on osa Cadence Verification Suite -suunnitteluohjelmistoa. Arm-tapahtumassa oli mukana Cadencen lisäksi Siemensin omistama Mentor Graphics ja Synopsys.

LISÄÄ: ARM TechCon 2017 näytteilleasettajat linkkeineen (LINKKI).

Kuva: ARM TechCon 2017 (LISÄÄ)