Maximilta uudenlaisia terveysantureita

Piirivalmistaja Maxim on tuonut pienikokoisia anturipiirejä erityisesti uudenlaisiin kuluttajamarkkinoiden terveys- ja kuntoratkaisuihin. Tulevaisuuden IoT-laitteet mahdollistavat  terveydentilan jatkuvan seuraamisen ja analysoinnin.

Maxim Integratedin uudet optiset pulssioksimetrit-sykemittarit sekä ECG&BioZ-mittauspiiri mahdollistavat tarkan ja jatkuvan seurannan kompakteissa, pienitehoisissa ratkaisuissa.

Uusien MAX86140- ja MAX86141-optisilla pulssioksimetri-sykemittareilla voidaan mitata ranteesta, sormesta tai korvasta PPG-signaaleja.  Niistä saadaan mitattua sydämen syke, sydämen sykkeen vaihtelu ja veren happisaturaation vaihtelu.

Kilpaileviin ratkaisuihin uudet MAX86140- ja MAX86141-anturipiirit kuluttavat valmistajan  mukaan puolet vähemmän tehoa ja ovat kooltaan myös  kolmannesta pienempiä.

Maximin MAX30001 on analoginen etuaste (AFE), joka on tarkoitettu EKG- ja bioepedanssi- (BioZ) signaalien käsittelyyn. MAX30001 pystyy mittaamaan puolestaan EKG:n ja BioZ: n rinnasta ja ranteesta.

Antureiden antamien mittaustuloksen avulla voidaan analysoida sydämen sykettä ja hengityksen toimintaa, ja havaita sydämen rytmihäiriöitä. MAX30001 täyttää kliinisten EKG-laitteita koskevan standardin IEC60601-2-47 vaatimukset.

Uuden tuotteen prototyöhön Maximilla on tarjolla MAX30001EVSYS# -kehityskortti. Yhdysvalloissa kortin hinta on 100 dollaria.

LISÄÄ: Maxim Integrated (LINKKI), antureiden tuotetiedot (LINKKI1, LINKKI2, LINKKI3, LINKKI4) ja Suomen jakelijat (LINKKI, valitse hakuikkunaan Finland)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!