Suomalaisyritys julkistaa Slushissa uudet IoT-tuotteet

Oululainen IoT-alustoja kehittävä Haltian esittelee huomenna alkavassa Slush-kasvuyritystapahtumassa uuden palveluratkaisun ja neljä uutta Thingsee-IoT-laitetta.

Haltian sai pari vuotta sitten paljon julkisuutta IoT-laitteiden kehittäjänä ja tekijänä julkaistuaan Thingsee One -laitteen Kickstarterissa. Tähän mennessä laitteita on myyty yli tuhat kappaletta. Nykyisin tuoteperhe voidaan räätälöidä jo kunkin asiakkaan tarpeisiin.

“Asiakkaiden kanssa keskustellessa ymmärsimme, että tarvitsemme valmiimman ratkaisun, jonka asiakkaat voivat helposti ja taloudellisesti räätälöidä sopimaan heidän tarpeisiinsa. Modulaarisuus tuntui olevan IoT-alustan kehitykselle hyvä ratkaisu’’, sanoo Ville Ylläsjärvi, Haltianin perustajaosakas.

Samalla yhtiö teki strategisen muutos kokonaisvaltaiseksi palveluntarjoajaksi. ’’Loimme palvelun, joka kattaa koko IoT-ratkaisun elinkaaren alun testauksesta laitteiden huoltoon ja ylläpitoon”, sanoo Ylläsjärvi.

Haltian tarjoaa asiakkaille ratkaisun julkaisemalla tänään täysin räätälöitävän datakerrosratkaisun suurempien IoT-kokonaisuuksien asentamiseen. IoT-laitteiden alustaan kuuluvat IoT-anturit, reitittimet ja laitepilvi, joka sisältää kokonaisvaltaisen datapalvelun.

Thingsee IoT-laitealustan suunnittelun pohjana on ollut halu tuottaa Haltianin nykyisille ja potentiaalisille asiakkaille täysin optimoitu ja läpinäkyvä IoT-ratkaisu, joka on sekä kustannustehokas että tarjoaa täyden hyödyn IoT-alustasta.

”On vahvaa näyttöä, että yhdistetty tarjontamme, johon kuuluu täysin muokattavien IoT-laitteiden alusta sekä sen räätälöity kehitys- ja tukipalvelu, on oikea tapa kehittää uusia IoT-ratkaisuja”, toteaa Pasi Leipälä, Haltianin toimitusjohtaja.

 Uudet Thingsee-tuotteet

  • Thingsee GATEWAY – IoT-reititin, joka sisältää 2G-yhteyden ja luo paikallisen verkon käyttäen Wirepas Connectivity -teknologiaa. Thingsee GATEWAY kerää dataa paikallisesta anturiiverkosta ja siirtää sen pilveen. Laitteessa on sisäänrakennettu datayhteys, joka liittää sen automaattisesti asiakkaan IoT ratkaisuun.
  • Thingsee Distance – Uusi Langaton IoT-sensori, joka luotettavasti mittaa etäisyyksiä 0-2000mm välillä. Anturi on suunniteltu sovelluksia varten, jotka mittaavat täyttöastetta sekä esineiden läsnäoloa tai sijaintia esimerkiksi laitosten ja muiden tilojen hallinnassa. Sopii niin sairaala-, tilapalvelu-, kuin metalliteollisuuden käyttöön.
  • Thingsee Presence – Langaton PIR (passiivinen infrapuna) ja ympäristöanturi, joka on suunniteltu esimerkiksi tilojen hallinnointiin ja turvallisuuteen. Se pystyy havaitsemaan ihmisten läsnäolon tiloissa ja raportoimaan dataa esimerkiksi tilojen käyttöasteesta tai luvattomasta liikkumisesta alueella.
  • Thingsee POD 2 –Langaton anturi, josta on helppo tuottaa räätälöityä dataa suurempia IoT-hankkeita varten. Laitteessa on esimerkiksi sisäänrakennettuna verkkoaseman sijainti sekä ympäristö- ja magneettianturit. Lisäksi laitteella voidaan mitata esimerkiksi koneiden käyttöastetta sisäistä liikeanturia käyttäen.

Haltian esittelee tuoreen tuoteperheen Slushissa Helsingin messukeskuksessa 30.12.-1.12.2017

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!