Nokian entiselle pääkonttorille uusi omistaja

Nokian pääkonttorina ja Microsoftin mobiilitoimintojen keskuksena toimineet Keilaniemen tornit on myyty saksalaiselle kiinteistörahastolle. Kauppahinta on 164 miljoonaa euroa. Nykyisin Micosoftin Suomen toimintojen lisäksi torneissa toimii Tieto ja vuoden vaihteen jälkeen myös Fortum.

Exilion Management Oy:n hallinnoima Exilion Real Estate I Ky on tänään saattanut päätökseen kaupan Keilaniemessä sijaitsevasta kahden toimistorakennuksen ja pysäköintitalon kiinteistöstä.

Keilalahdentie 2–4 , Espoo.

Kaupassa on sovittu kiinteistöyhtiön koko osakekannan myymisestä noin 164 miljoonalla eurolla Deutsche Asset Management:n hallinnoimalle rahastolle. Yritys osti kiinteistöt 2012 noin 170 miljoonalla eurolla.

Kaupan kohteena oleva Kiinteistö Oy Espoon Keilalahden ABCD-talot omistaa Espoon Keilaniemessä, osoitteessa Keilalahdentie 2–4 sijaitsevan kiinteistön ja sillä sijaitsevat kaksi, vuonna 1996 ja 1997 rakennettua toimistorakennusta sekä pysäköintitalon.

Toimistorakennuksien vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 31 000 m². Pysäköintitalossa on noin 1 250 autopaikkaa, joista 404 paikkaa on naapurikiinteistön käytössä.

Kiinteistö on osa Exilionin vuonna 2012 Nokia Oyj:ltä hankkimaa kokonaisuutta, josta yksi toimistotalo myytiin 2014 AXA Real Estate:n hallinnoimalle rahastolle 65 miljoonalla euron kauppasummalla.

TAUSTAA: Keilalahdentie 2-4, Espoo

  • Exilion osti kiinteistökokonaisuuden joulukuussa 2012 170 miljoonalla eurolla
  • Kolme toimistorakennusta ja pysäköintitalo ovat valmistuneet vaiheittain vuosina 1997-2007
  • Joulukuussa 2014 myytiin yksi toimistorakennuksista ja osuus pysäköintitalosta 65 miljoonan euron kauppahinnalla
  • ABCD-talojen pinta-ala on yhteensä noin 31 000 neliömetriä ja autopaikkoja erillisessä pysäköintitalossa on 846 kpl
  • Kiinteistö sijaitsee omalla tontilla ja rakennukset ovat nykyisin Microsoftin, Tiedon ja vuoden vaihteen jälkeen myös Fortumin käytössä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!