Vuonna 2023 miljardi 5G-liittymää – mobiilidatan kasvu jatkuu

Ericsson Mobility Report -tutkimuksen mukaan maailmassa on vuoteen 2023 mennessä jo miljardi 5G-liittymää. Tietoliikennevalmistajan mukaan ensimmäiset kaupalliset 5G-verkot maailmassa otetaan käyttöön vuonna 2019, ja laajamittainen käyttöönotto alkaa vuonna 2020.

Kahdesti vuodessa julkaistava Ericsson Mobility Report kertoo maailman mobiilidataliikenteen kahdeksankertaistuvan seuraavan viiden vuoden aikana. Mobiilidataa käytetään viiden vuoden päästä 110 eksatavua (110 000 000 000 gigatavua) kuukaudessa, mikä vastaa 5,5 miljoonaa vuotta HD-videota.

Tuleva 5G vaatii Suomessa nopeita toimia taajuusasioissa.  ”Onnistuminen tässä edellyttää että saamme verkkojen rakentamiseen nopeammin ja suoraviivaisemmin luvat sekä vapautamme uudet 5G-taajuudet operaattoreiden käyttöön mahdollisimman nopeasti”, sanoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Ensi vuonna järjestettävät talviolympialaiset Etelä-Korean Pyeonchangissa, jalkapallon maailmanmestaruuskisat Venäjällä sekä vuoden 2020 Tokion kesäolympialaiset ovat ensimmäisiä näyteikkunoita siihen, millaisia uusia kokemuksia 5G mahdollistaa olympiayleisölle.

Ericsson ennustaa, että 5G-verkko kattaa 20 prosenttia maailman väestöstä vuoden 2023 loppuun mennessä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!