Kylmenevä älypostilaatikko voitti innovaatiokilpailun

Teleoperaattori Elisan Innovation Challenge 2017 -kilpailun voittaja ratkesi tänään Slush-tapahtumassa. Kolmen finalistin joukosta voittoon nousi suomalainen älypostilaatikon kehittänyt kasvuyritys iqBox, joka palkittiin 50 000 euron pääpalkinnolla.

Uudenlainen mobiilipohjainen iqBoxin älypostilaatikko osaa pitää ruokatoimitukset tuoreena, kun asiakas ei ole paikalla vastaanottamassa tilausta. Ratkaisu perustuu älylaitteen ja pilvipalvelun yhteistoimintaan sekä täysin avoimeen ekosysteemiin, johon pystyy liittymään mikä tahansa kuljetuspalvelu.

’’Ratkaisimme ruokatoimituksien vastaanottamisen ongelman samalla varmistaen kylmäketjun katkeamattomuuden. Energiatehokkaassa älypostilaatikossa on etähallittava lukitus ja päälle kytkettävä kylmennys, joita ohjataan mobiiliapplikaatiolla pilvipalvelun kautta’’. kertoo iqBoxin Markus Heikkilä.

Tänä vuonna sekä yritysasiakkaille että tavallisille kuluttajille suunnatut ratkaisut kilpailivat samassa sarjassa. Kilpailu huipentui startup-tapahtuma Slushin ensimmäisenä päivänä pidettyihin finalistien pitch-esityksiin ja voittajan julkistamiseen.

Voittanut iqBox sai Elisalta palkinnoksi 50 000 euroa toimintansa kehittämiseen ja pääsee lisäksi osallistumaan Slush 100 Pitching Competition -kilpailuun tapahtuman päälavalle huomenna.

Kilpailussa oli mukana yhteensä 84 kilpailuidean, 19 osallistujamaan, 10 kilpailuun valitun tiimin ja kolmen finalistin joukosta voittajaksi selvisi pääkaupunkiseudulla toimiva iqBox.

Elisan liiketoimintajohdon lisäksi kilpailua oli tuomaroimassa Pivot5-yhtiön perustaja ja sijoittaja Inka Mero. Arviointikriteereinä olivat muun muassa ratkaisuiden innovatiivisuus ja toteutuskelpoisuus.

Nyt jo kolmannen kerran järjestetyn Elisa Innovation Challenge -kilpailun tavoitteena on luoda uusia älykkäitä tuotteita ja palveluita arkisten ongelmien ratkaisemiseksi digitaalisuutta hyödyntämällä.

LISÄÄ: Aiemmat Elisa Innovation Challenge voittajat. Vuonna 2015: Foller (LINKKI) ja 2016: Emergence (LINKKI) sekä Lukoton (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017