Uusi mobiilialusta kryptovaluutoille ja lohkoketjutekniikoille

Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla ja lohkoketju-startup Zipper aloittavat mobiili- ja lohkoketjuteknologioiden kehittäjille suunnatun yhteisöohjelman. Tavoitteena on kehittää turvallinen ja helppokäyttöinen älypuhelinratkaisu kryptovaluutoille ja lohkoketjusovelluksille.

Lohkoketjuteknologian maailmanlaajuinen yhteisö kasvaa vauhdilla. Tällä hetkellä käynnissä on yli 1000 julkista sovellusprojektia, joissa hyödynnetään lohkoketjua.

Kryptovaluuttojen käyttäjiä lasketaan olevan maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa. Kasvun voimakkuudesta huolimatta yksi keskeisistä tunnustetuista haasteista on maksujen käsittelyn heikko käyttökokemus sekä yhteisen kehittäjäalustan puuttuminen.

“Ensimmäisessä vaiheessa Zipperin ratkaisu tarjoaa kryptovaluuttojen käyttäjille helpon ja turvallisen tavan hoitaa päivittäisiä maksuja mobiilisti”, kommentoi Antti Saarnio, Zipperin perustaja.  Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnion lisäksi monilla Zipperin perustajilla on Jolla- ja Nokia-tausta. Zipperin pääkonttori on Hongkongissa.

Hänen mukaansa lohkoketjun ansiosta ihmiset pystyvät toimimaan omina pankkeinaan ja hallitsemaan kryptovaluuttalompakoitaan.

Saarnion mukaan tällä hetkellä oman kryptoidentiteetin ja henkilökohtaisten tunnusten hallinnointi on hankalaa ja vaatii käyttäjiltä erityistä tarkkuutta. Hänen mukaan heidän ratkaisunsa tekee identiteetin ja tunnusten hallinnasta helpompaa hajautetun tunnusten tallennusratkaisun ansiosta.

Uuden alustan kehittäminen aloitetaan Jollan Sailfish X -yhteisöohjelmassa. Jollan lisäksi kumppaneina ovat jo sveitsiläinen lohkoketjuprojekti Streamr, joka on keskittynyt reaaliaikaiseen tiedon monetisointiin sekä Nebulas. jonka perustajat ovat Kiinan lohkoketjupioneereja ja joka on kehittänyt toimivan hakukoneen lohkoketjuprojekteille.

Kuva: Jollan ja Zipperin tavoitteena on tuoda Zipper-kehitysalusta Sailfish X:llä pyöriviin Sony Xperia -laitteisiin vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen aikana. Samaan aikaan Zipper on tuomassa alustaa myös useille Android-laitteille.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017