Oululaisyritys puristi ARM Cortex-älyn sormukseen

Oululainen Oura julkisti Slushissa uuden version älysormuksestaan, joka on kooltaan aiempaan sormukseen nähden selvästi pienempi. Uudesta mallista tulee olemaan myös Lumoava-korumerkin kanssa tehtävä kultainen erikoisversio.

Oura-sormus mittaa kehon fysiologisia vasteita, kuten sykettä ja kehon lämpötilaa, ja antaa niihin perustuen yksilöllistä palautetta mm. unen laadusta ja kehon palautumisesta sekä valmiustilasta. Stanford Research Institute on Ouran mukaan validoinut sormuksen unimittauksen tarkkuuden.

Oura-sormuksen ensimmäiseen verrattuna uutta on sormuksen pienempi koko ja pidempi akunkesto.  Sormus keskustelee kännykkäsovelluksen kanssa Bluetoothin välityksellä. Sormuksessa on ARM Cortex-pohjainen suoritin.

“Uuden sormuksen laskentateho on kymmenkertainen ensimmäiseen sormukseen verrattuna. Uusista ominaisuuksista huolimatta akku kestää kokonaisen viikon”, sanoo yrityksen suunnittelusta ja teknologiasta vastaava perustaja Kari Kivelä.

Yön aikana Oura-älysormus mittaa unen laatua, unen vaiheita (syvä uni, REM-uni, kevyt uni ja valveilla olo), EKG-tarkkuuteen verrattavaa leposykettä ja sykevälivaihtelua ja kehon lämpötilaa.

Uuden sormuksen avulla käyttäjät voivat myös mitata leposykettä ja sykevälivaihtelua yön lisäksi päivällä esimerkiksi meditaation, päiväunien sekä rentoutus- tai hengitysharjoitusten yhteydessä.

Uusi älysormus on tehty titaanista ja se on vedenkestävä 100 metriin asti.  on saatavilla kolmena mallistona ja neljänä värivaihtoehtona, joista yksi timanttiversio  Tarjolle tulee vuoden 2018 aikana myös erikoisversio kuopiolaisen Saurumin Lumoava-sormusdesigilla jossa yhdistyvät oululaisyrityksen teknologinen ja koryuyhtiön suunnittelun osaaminen.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017