Big Datan innovaatiokeskus Helsinkiin

Kiinalaisen Alibaban pilvipalveluyksikkö ja suomalainen ohjemistotalo Eficode avasivat eilen Big Dataan keskittyvän innovaatiokeskuksen Helsinkiin. Tarjolla on tutkimus- ja kehitysresursseja ja työtilaa alueen hyödyntäjäyrityksille.

Uusi innovaatiokeskus tukee pohjoismaisten ja kiinalaisten yritysten, tutkijoiden ja koulutuslaitosten välistä yhteistyötä. Keskuksen tavoitteena on kehittää ratkaisuja, jotka auttavat yrityksiä liiketoiminnan laajentamiseen ja digitaaliseen muutokseen liittyvissä digitaalisissa haasteissa.

Eficoden pääkonttorin yhteyteen sijoitettu innovaatiokeskus tarjoaa tutkimus- ja kehitysresursseja sekä työtilan paikalliselle big data -sektorille ja siihen liittyville yrityksille.  Kiinalaisosapuoli  Alibaba Cloud on kaupapaikka Alibaba Groupin pilviliiketoimintaan keskittynyt tytäryhtiö.

”Suomi ja Pohjoismaat ovat tunnettuja uraauurtavasta tutkimuksestaan ja innovaation käytöstä data-älyn saralla”, kertoo Yeming Wang, Alibaba Cloud Globalin varatoimitusjohtaja.

Alibaba Cloud – Eficode innovaatiokeskus on jatkoa lokakuussa 2017 julkaistulle ilmoitukselle Alibaban ja suomalaisen Eficoden strategisesta kumppanuudesta. Sen tarkoitus on  tuoda Alibaba Cloud -tuotteita Pohjois-Eurooppaan ja samalla viedä pohjoismaisia yrityksiä Kiinan markkinoille.

”Globalisaation aikakaudella innovaatioyhteistyö on avainasemassa paitsi yritysten, myös maiden kilpailukyvyssä ja menestyksessä. Me Eficodella olemme erittäin innoissamme avaamassa tämän yhteisen innovaatiokeskuksen Alibaba Cloudin kanssa ja edistämässä alueiden välistä yhteistyötä”, sanoo Eficoden talousjohtaja Alexander Yin.

TAUSTAA: Helsinkiläinen Eficode on 200 henkilön DevOps-, ohjelmisto- ja automaatio-yritys, jolla on toimistot Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Alibaba Cloud on vuonna 2009 perustettu kiinalaisesta sähköisestä kauppapaikasta tunnetun Alibaba Groupin pilvipalveluyritys.

Kuvituskuva: Shutterstock

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!