Tuotemuotoilija laajentaa älykaupunkeihin

Turkulainen muotoilutoimisto ED Design laajentaa toimintaansa kaupunki- ja tilasuunnitteluun. Yritys ostaa tamperelaisen Bcklight Oy:n koko liiketoiminnan. Taustalla ovat tulevaisuuden uudet älykkäät kaupunkirakenteet, joiden yhteydessä tarvitaan laajempia yhteyksiä.

ED Design on yli 40-vuotisen historiansa aikana toteuttanut suuren määrän kansainvälisesti palkittuja tuote- ja palvelumuotoiluprojekteja. Yrityksen listalta löytyy muun muassa Valtra, Oras, GE Healthcare, Outotec tai kuvassa oleva elektroniikkapiirien ja moduulien valmistaja Silicon Labs.

Bcklight-kaupan kautta muotoilutoimisto saa tarjontaansa uutena vuorovaikutteisten toimintaympäristöjen muotoilun ja suunnittelun aina yksittäisistä tuotteista kokonaisiin älykkäisiin kaupunkeihin asti.

”Tekemisemme eivät pelkästään täydennä toisiaan. Hyödynnämme osallistamisen ja digitalisaation mahdollisuudet kokonaisvaltaisessa suunnittelussa, oli kyse sitten laitteista, ohjelmistoista, valvomoista, leikkaussaleista tai kaupungeista”, toteaa ED Design Oy:n toimitusjohtaja Sami Pyörre.

Kaupan myötä Juha Simola siirtyy ED Designin palvelukseen kaupunki- ja tilasuunnittelusta vastaavaksi johtajaksi.

Kuvituskuva: ED-Design oli mukana Suomessakin toimivan piiri- ja moduulivalmistaja Silicon Labsin Bluetooth-verkkomajakan kehittämisessä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!