Vekotinverstas muuttuu IoT-työpajaksi

Helsingin kaapelitehtaalle perustama Vekotinverstas tarjoaa kaupunkilaiselle mahdollisuuden tutustua uusimpaan teknologiaan ja kehittää omia IoT:n ratkaisuja. Avajaisissa suunnitteluyritys Etteplan lahjoitti verstaalle 18 Microbit-korttisarjaa ja aikoo myöhemmin tukea verstaan toimintaa.

Vekotinverstas on Helsingin kaupungin kehitysyhtiön Forum Viriumin ja Kaapelitehtaan yhteinen hanke, jossa kaupunkilaisilla on mahdollisuus oppia, miten esineiden internet (Internet of Things, IoT) toimii.Vertas tarjoaa  ympäristön, missä halukkaat voivat kehittää omia verkkoon liitettäviä ratkaisuja.

Vekotinverstaan avajaisia vietettiin eilen torstaina Kaapelitehtaalla. Etteplan on ensimmäinen Vekotinverstaan yhteistyökumppani. Tupaantuliaislahjaksi Etteplan lahjoitti verstaalle 18 Microbit-kehityskittiä, joilla esimerkiksi koululaiset voivat opetella IoT:n aakkosia.

Etteplan tulee järjestämään verstaalla alkuvuodesta myös työpajan, jossa etsitään ratkaisuja IoT-tekniikasta helpottamaan kaupunkilaisten arkea LoRa-anturiverkkoteknologian avulla. LoRa-verkon avulla voisi esimerkiksi kehittää ratkaisun uimaveden lämpötilan seuraamiseen.

Vekotinverstas tukee Helsingin kaupungin tavoitetta tehdä Helsingistä älykaupunki.

Kuva: Vapaa-ajallaankin elektroniikkaa rakenteleva Etteplanin teknologiajohtaja Jaakko Ala-Paavola (keskellä) lahjoitti Vekotinverstaalle Microbit-kehityskitit Forum Viriumin Aapo Ristalle. Vasemmalla Kaapelitehtaan Jani Suonperä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017