Applet edelleen korjauslistan kärjessä

Applen iPhonet ovat eniten huollettujen älypuhelinten kärjessä, kertoo Elisa-konserniin kuuluva huoltoliike Fonum. Korjatuimpien laitteiden 10 kärjessä oli marraskuussa kuusi Applen iPhone-mallia. Muut olivat OnePlus 3, Huawein Honor 8 sekä Samsung Galaxy S-sarjan kännykät.

Kuva: Fonum

Korjaukseen tulevat laitteet ovat markkinoiden eniten myydyimpiä malleja. Lukuja voidaankin verrata myydyimpien puhelinmallien listaan, mutta yleensä korjattavat laitteet ovat myös ostohinnaltaan tai jälleenmyyntiarvoltaan perusmalleja korkeampia.

Applen kahta sukupolvea vanhat mallit ovat Fonumin mukaan edelleen niitä, joita vielä halutaan korjata ja joilla koetaan olevan käyttöarvoa. Niiden korjaaminen voi edelleen olla kannattavaa, vaikka kyseessä olisi jopa 3 tai 4 vuotta vanha puhelin.

Kuluttajat ovat valmiita Fonumin mukaan valmiita vaihtamaan myös edullisempien puhelimien rikkoutuneita näytön laseja. Moni pelkää uuden laitteen käyttöönoton ja asetusten tekemisen vievän turhaa aikaa.

Fonumin 10 eniten korjattua puhelinmallia, marraskuu 2017

  1. Apple iPhone 6
  2. Apple iPhone 6s
  3. Apple iPhone 5s
  4. OnePlus 3
  5. Apple iPhone 7
  6. Huawei Honor 8
  7. Samsung Galaxy S7 edge
  8. Apple iPhone 6 Plus
  9. Apple iPhone 7 Plus
  10. Samsung Galaxy S7

Kuva: Matkapuhelimen näyttö on edelleen yksi yleisinpiä korjauksen kohteita. Kuva: Fonum.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!