Bittium myi lujatekoisia kännyköitä

Puolustuvoimat on tilannut oululaiselta Bittiumilta uudentyyppisiä taistekentällä toimivia Tough Comnode -päätelaitteita. Uutuuslaite voi toimia VoIP-kännykkänä tai osana laajempaa IP-tietoliikenneverkkoa.

Bittiumin Tough Comnode on lujatekoinen ja soveltuu myös sotilaan kannettavaksi taistelukentällä. Se on yhteensopiva Puolustusvoimilla käytössä olevan, laajakaistaiseen taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitetun Bittiumin TAC WIN -ohjelmistoradiojärjestelmän kanssa.

Puolustusvoimien Bittium Tough Comnode -päätelaitteiden tilaus koskee laitteen tuotteistuksen viimeistä vaihetta, jonka kesto on yhdeksän kuukautta, sekä laite-erän toimitusta Puolustusvoimille tuotteistusvaiheen päättymisen jälkeen.

Uutta päätelaitteella täytetään Puolustusvoimien liikkuvien joukkojen tiedonsiirron tarpeita muun muassa VoIP-puhelimena (Voice over IP), IP-reitittimenä (Internet Protocol) ja SHDSL-toistimena (Symmetrical High-speed Digital Subscriber Line).

Bittium Tough Comnode -päätelaite mahdollistaa myös vanhemman teknologian kenttäradioiden liittämisen osaksi IP-pohjaista taktista kommunikaatiojärjestelmää (Radio over IP, RoIP).

Tilaus on arvoltaan 1,1 miljoonaa euroa (arvonlisäveroton hinta).

Kuva: Bittium

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017