Lappi tavoittelee yli sataa uutta startupia

Rovaniemelle synnytetään startup-yrittäjien yhteistiloja ja perustetaan kymmenen miljoonan euron sijoitusrahasto. Koko Lapin aluetta palvelemaan tarkoitettu startup-toiminta käynnistyy kevään 2018 aikana. Sijoittajaryhmässä ovat mukana Rovion Peter Vesterbacka ja Nokia-taustainen Timo Teimonen.

Uusi sijoitusrahasto kiihdyttämään startup-yritysten syntymistä Lappiin. Tavoitteena on synnyttää yli 100 kansainvälisesti kasvavaa startup-yritystä vuoteen 2021 mennessä.

Sijoitustoiminnan keskeisimpiä toimialoja tulevat olemaan Lapissa muun muassa muotoilun alat, pohjoiset elintarvikkeet, opetuksen ja koulutuksen alat, peliala sekä ohjelmisto- ja sovelluskehityksen alat. Rahaston kokonaiskokotavoite on 10 miljoonaa euroa.

Rahaston kotipaikka tulee olemaan Rovaniemi ja sen sijoitustoiminta kohdentuu ensisijaisesti alkuvaiheen startup-yritysten tarpeisiin. Rahaston lisäksi perustamissopimus pitää sisällään myös yhteisölliset, paikkaan ja aikaan sitomattoman työn mahdollistavat 1500–2000 neliön coworking -tilat.

Uudet tilat tullaan suunnittelemaan yhdessä alueella toimivien oppilaitosten, yritysten ja Rovaniemen Kehitys Oy:n kanssa.  Rahaston taustalla on rovaniemeläistoimijoiden lisäksi FinestLove Oy, jossa ovat mukana sijoitustoiminnan ammattilaiset Peter Vesterbacka, Kustaa Valtonen, Timo Teimonen ja Riikka Erkkilä.

Vesterbackan ja Valtosen mielestä Lappi ja Rovaniemi ovat nyt erittäin kiinnostavia matkailullisesti ja juuri nyt olisi loistava tilaisuus tehdä muillakin toimialoilla kansainvälisiä läpilyöntejä.  He näkevät erityisesti Lapin yliopiston muotoilijoissa ja ammattikorkeakoulun peli- ja tekniikan opiskelijoissa valtavan potentiaalin.

Kuva: Sijoittajat Timo Teimonen ja Peter Vesterbacka.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!