Uusi innovaatiohubi Jyväskylään – kyber, IoT ja tekoäly

IBM ja Jyväskylän yliopisto avasivat eilen läpimurtoteknologioita hyödyntävän innovaatiokeskuksen. Uusi keskittymä tarjoaa paikan opiskelijoille, tutkijoille ja paikallisille yrityksille toteuttaa ideoitaan.  Alueita ovat kyberturvallisuus, esineiden internet (IoT), robotiikka, lohkoketju ja tekoäly.

Jyväskylän yliopiston kampusalueella avattu innovaatiokeskus on osa IBM:n kanssa tehtävää tutkimus- ja koulutusyhteistyötä. Keskus sijoittaa Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan tiloihin.

Uuden innovaatiohubiksi kututun keskuksen odotetaan antavan uusia näkemyksiä ja ideoita digitaaliseen aikakauteen kokoamalla yhteen professorit, opiskelijat, IBM:n asiantuntijat ja tutkijat sekä muut ekosysteemiryhmät. Tavoitteena on kehittää kognitiivisen tietojenkäsittelyn ja muiden uusien teknologioiden osaamista Suomessa.

”Olemme sitoutuneet kehittämään osaamista ja kykyjä laajasti eri teknologia-alueilla aina IoT-teknologioista tekoälyyn ja tietoturva-asioihin”, lupaa IBM Suomen toimitusjohtaja Mirva Antila.

Uuden innovaatiohubin kautta opiskelijat pystyvät sen avulla viemään ideoitaan seuraavalle tasolle ja kiihdyttämään uusien innovaatioiden ja startup-yritysten syntymistä Suomessa.

”Luotamme siihen, että Hubin avaamisen myötä yhteistyö jatkuu ja tuloksia syntyy. Tämä edistää Suomen osaamista digitalisaation alueella, uusissa teknologioissa ja tekoälyn saralla”, sanoo Pekka Sivonen Digitaalisuus-alueen johtaja, Tekes.

Uusi keskittymä auttaa myös tunnistamaan ja käynnistämään uusia yhteisiä tutkimus- ja kehityshankkeita, järjestämään erilaisia työpajoja, tapahtumia, yritysyhteistyöhankkeita ja kansainvälisten huippuosaajien vierailuja.

”Tutkimusympäristön perustaminen ei ole merkittävä vain informaatioteknologia tiedekunnalle, vaan myös yliopistolle ja Keski-Suomen eri toimijoille”, sanoo Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen.

’’University of Jyväskylä and IBM Disruptive Technologies Innovation Hub’’ on jatkumo viime vuonna Helsingissä avatulle terveysalueeseen keskittyneelle Watson Health Center -osaamiskeskukselle.  Jyväskylä oli tosin jo 2015 ensimmäinen yliopisto Suomessa, joka liittyi mukaan IBM Watson University -ohjelmaan.

Kuvituskuva: Nykyisin IBM:n Watson-ratkaisuja kehitetään yli 45 maassa ja 20 eri toimialalla. Kuva: IBM.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017