Kameramoduulit kasvojentunnistukseen

Omron on julkaissut sarjan kasvontunnistuskameramoduuleja, jotka tarjoavat aiempaa enemmän suorituskykyä ja ominaisuuksia kuvan tunnistamisessa. Kameramoduulit ovat suunniteltu esimerkiksi automaatteihin, robotiikkaan ja erilaisiin älykkäisiin kodinkoneisiin.

Omronin uusin HVC-P2 B5T tarjoaa kymmenen keskeisintä kuvantunnistustoimintoa. Jokaisesta tunnistamistaan ominaisuuksista moduuli palauttaa numeroarvon lisäksi tiedon kyseisen mittaustuloksen mittausvarmuudesta.

Tunnistettavia kohteita ovat esimerkiksi kasvojen, käden tai kehon havaitseminen, kasvojentunnistus, sukupuolen havaitseminen, iän arviointi, mielialan arviointi, kasvojen asennon estimointi, katseen suunnan arvio sekä silmän vilkutuksen tunnistus.

Moduulin avulla sulautetut kehittäjät voivat lisätä kasvojentunnistustoimintoja järjestelmään ilman, että tarvitsee ymmärtää minimutkaisia tunnistusalgoritmeja tai optista suunnittelua. Moduuli voidaan liittää järjestelmään UART- ja USB-väylien kautta.

Sovelluskehitystä varten on saatavilla PC:ssä toimiva esimerkkiohjelma, joka lukee kameran tietoja esimerkiksi USB-väylää pitkin. HVC-P2 B5T on saatavana kahtena eri versiona lähietäisyyden ja pidemmän etäisyyden sovelluksille.

Pitkän kantaman tyypissä on 40×50 asteen kuvakulman tarjoava optiikka. Lähietäisyydelle tarkoitetussa versossa on 70×90 asteen laajakulmainen kameraoptiikka. Kameramoduuli koostuu toisiinsa taipuisalla johdotuksessa liitetyistä 25×25 mm kokoisesta kamerasta sekä 45×45 mm kokoisesta pääkortista.

LISÄÄ: Omron Electronic Components Europe (LINKKI), tuotetieto HVC-P2 B5T (Rutronik, LINKKI) ja B5T-007001(HVC-P2) SDK-kehityspaketti (LINKKI) sekä jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!