Tieto tekemään 5G-virtuaalisovelluksia

Tieto liittyy suomalaiseen 5G Finland -kehittäjäverkostoon, jonka tavoitteena on luoda ja pilotoida 5G-verkkojen sovelluksia ja palveluita. Ekosysteemin muita kumppaneita ovat Tekes, Nokia sekä helsinkiäinen startup-yritysyhteisö Maria 01. Tieto ja Telia lähtevät selvittämään yhdessä miten esimerkiksi virtuaalitodellisuuden ratkaisuja ja palveluja tuodaan osaksi 5G-maailmaa.

Uuden 5G Finland -verkoston tavoitteena on luoda ja pilotoida loppukäyttäjille hyödyllisiä sovelluksia ja palveluita, joita uudistuva 5G-teknologia mahdollistaa. Telia käynnisti verkoston avoimella kutsulla marraskuussa 2017. Nyt Tieto ja Telia lähtevät selvittämään yhdessä miten esimerkiksi virtuaalitodellisuuden ratkaisuja ja palveluja tuodaan osaksi 5G-maailmaa.

­­”Verkostot ja ekosysteemit tuovat yhteen eri osaajia, jolloin voimme hyödyntää monialaista osaamista yhteisen hyvän eteen. Olemme iloisia, kun hyvä yhteistyömme Telian kanssa jatkuu 5G-teknologian kehittämiseksi, kertoo asiakkuusjohtaja Jouni Malinen Tiedolta.

Tiedolla on jo aiempaa kokemus uusien verkkoteknologioiden hyödyntämisestä uuden sukupolven tietoverkkoarkkitehtuureissa. Tieto on toteuttanut radioverkkoja eri toimialojen tarpeisiin jo yli 20 vuoden ajan, ja yhtiö on jo mukana sekä radio- että verkkoteknologioiden toteuttamisessa 5G:hen.

”Tieto on tehnyt edistyksellisiä IoT:tä ja uutta mobiilitekniikkaa hyödyntäviä pilotteja, ja pääsemme verkoston puitteissa varmasti edistämään 5G:tä konkreettisilla ja kiinnostavilla hankkeilla, sanoo 5G-ohjelman johtaja Janne Koistinen Telialta.

5G Finland on edelläkävijöiden avoin verkosto, jonka tavoitteena on varmistaa Suomen menestys neljännen teollisen vallankumouksen käynnistyessä täydellä voimalla. 5G ja esineiden internet mullistavat yritysten tuotantoprosesseja, palveluita ja koko yhteiskunnan infrastruktuuria. 5G Finland-verkostoon kutsutaan teollisia toimijoilta, julkishallintoa sekä startup- ja tutkimusyhteisöjä varmistamaan, että Suomi saa täyden hyödyn 5G:stä. 5G Finlandin ensimmäisiä kumppaneita ovat Nokia ja Tekes sekä startup-yhteisö Maria 01.

LISÄÄ: 5G Finland (LINKKI)

Kuvituskuva: Telia uskoo 5G-verkon VR-sovelluksiin viihde- ja yleisötapahtumissa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!