Kuitu tuo maakunnan jäähallit Helsinkiin

Telia rakentaa jääkiekon Liiga-otteluita varten kuituverkon eri puolilla Suomea sijaitsevilta jäähalleilta Helsinkiin. Telia on luvannut mullistaa jääkiekon katselukokemuksen ensi kaudesta lähtien. Myös 4K-tason teräväpiirto- ja 5G-lähetykset edellyttävät nopeita kuituyhteyksiä.

Telia on valinnut SM-Liigan tekniseksi tuotantoyhtiöksi Streamteam Nordic Oy:n. Yritys on tehnyt Liigan teknistä tuotantoa jo 10 vuotta. Kuituverkko tuo kuvasignaalin 14 eri paikkakunnan jäähalleilta Helsinkiin välitettäväksi.

Kuva: Telia

Tällä hetkellä Liigaa tehdään perinteisesti paikan päällä ajamalla jäähallin viereen ulkotuotantoyhtiön kalusto. Telian ja Streamteam Nordicin ratkaisussa kaikki tehdään etätuotantona Helsingistä käsin.

”Sopimuksemme mukaan vanhasta tuotantokalustosta ei jää jäljelle kaapeliakaan. Käytännössä kaikki laitteet vaihdetaan uusiin kameroista lähtien”, kertoo Olli-Pekka Takanen, SM-Liigan mediaoikeuksista Telialla vastaava Head of Hockey.

Uusitun kokonaisuuden ansiosta samassa paikassa voidaan tuottaa jopa seitsemän rinnakkaista peliä. Myös 4K-valmius on tarjolla alusta saakka.

”4K-etätuotantokeskus tulee muuttamaan suomalaisen television tekemisen aivan uudelle tasolle”, sanoo Streamteam Nordic Oy:n toimitusjohtaja Juha Koskela.

Etätuotanto mahdollistaa Telialle entistä tehokkaamman ja nopeamman tuotannon, kun laitteita ei tarvitse siirrellä tai resursseja jakaa eri paikkakunnille.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!