Sähköauton hankintaan 2000 euroa

Valtio tukee ensi vuonna täyssähköauton hankintaa tai pitkäaikaisvuokraamista kahdella tuhannella eurolla. Sähköauto saa maksaa enintään 50 000 euroa auton arvonlisävero sekä autovero mukaan laskettuna.

Täyssähköauton hankintatukea maksetaan 2000 euroa vuosina 2018–2021. Hankintatukea voidaan myöntää yksityiselle ostajalle tai vähintään kolmen vuoden sähköauton vuokraajalle.

Sähköautojen hankintatuki koskee ainoastaan täyssähköautoja. Lisäksi sitä ei voi saada päällekkäin tuhannen euron romutuspalkkion kanssa, joka jatkuu myös ensi vuonna.

Hankintatuki myönnetään auton myyntihinnan tai vuokran alennuksena.

Toyota on Volvon sekä muiden isojen autonvalmistajien tavoin siirtymässä sähkön käyttöön bensiinimoottorien rinnalla. Silti valmistajien mallistosta vain osa tulee olemaan alkuvaiheessa pelkkiä täyssähköautoja.

Vanhojen autojen romutuspalkkiona voi saada tukea 1000 euroa uuden hankintaan, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 110 grammaa kilometriä kohden. Etanoli-, kaasu- sekä täyssähkö- ja ladattavien hybridiautojen hankintaa tuetaan 2000 eurolla.

Yksityishenkilö voi saada myös tukea henkilöautonsa muuntamiseksi kaasu- tai etanolikäyttöiseksi. Auton kaasukäyttöiseksi muuntamiseksi tukea saa 1000 euroa ja etanolikäyttöiseksi 200 euroa. Tuki maksetaan  ajoneuvon muutoskatsastuksen jälkeen.

Tukien myöntämisestä vastaa Trafi.

Aloituskuva: Nissan