CES2018: Televisio saa tekoälyn ja puheohjauksen – uusi kuvapiiri

Kulutuselektroniikkamessut alkavat ensi viikolla Las Vegasissa. Tuotetulvaa aloittelee jo LG Electronics, joka esittelee uusissa televisiomalleissa olevan ThinQ-tekoälytekniikan ja Alpha 9 -suorittimen. Aiempaa paremman kuvanlaadun lisäksi uutuuksissa on  puheohjaus.

Viihde-elektroniikkavalmistaja LG lupaa viedä televisiokokemuksen uudelle tasolle julkistaessaan Las Vegasissa uudet ThinQ-tekoälyllä ja edistyneellä kuvaprosessorilla varustetut OLED- ja SuperUHD -televisiot.

Uusia televisioita voi ThinQ:n avulla ohjata äänikomennoilla kaukosäätimen kautta.  ThinQ-televisio voi toimia myös ohjauskeskuksena älykodin muille laitteille, jotka on yhdistetty WiFi- ja Bluetooth-yhteyksillä.

LG hyödyntää Natural Language Processing (NLP) -järjestelmää. Käytössä on Googlen Assistant. Uudet televisiot tukevat palveluita, jotka perustuvat Electronic Program Guide (EPG) -järjestelmään. Television voi ohjata  esimerkiksi löytämään juuri sen elokuvan soundtrackin, jota parhaillaan katsellaan.

Uusi α (Alpha) 9 -prosessorin avulla kuvan luvataan olevan entistä realistisempi. Piirillä voidaan toteuttaa uusi kohinanpoistojärjestelmä, joka parantaa kuvanlaatua entisestään. Parannetuilla algoritmeilla värien kirjo pitäisi olla entiseen verrattuna laajempi.

Uusi kuvaprosessori Alpha 9 on suunniteltu tukemaan high frame rate (HFR) -tekniikkaa, jonka ansiosta nopeasti liikkuvan kuvan toistoon entistä tarkempaa. Piirin kuvataajuus on 120 fps. Uutuusmalleissa on myös Dolby Atmosin objektipohjainen surround sound -järjestelmä.

LISÄÄ: CES 2018 Las Vegasissa 9-12.1.2018 (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!