Oulussa rakennetaan digiajan prototyyppejä

Runsaan viikon päästä 13.-14. tammikuuta järjestetään Oulussa ensimmäistä kertaa kansainvälinen Open Science Hack Day -tapahtuma. Kaksipäiväisessä tapahtumassa voi rakennella digiajan malleja ja prototyyppejä. Tapahtumapaikkana on Oulun yliopistolla sijaitsevat Tellus Innovation Arena ja Fab Lab.

Mallit ja prototyypit toteutetaan digitaalisen valmistuksen, laserleikkurin, 3D-tulostimien, elektroniikkalaitteiden rakennuspisteiden sekä avoimen lähdekoodin ohjelmistojen avulla. Osallistujien tukena ovat paikalliset ja kansainväliset ekspertit, eikä aiempaa kokemusta tarvita.

Viikonlopun aluksi tarjolla olevat tehtävät jaetaan, ja osallistujat voivat myös itse pitchata omia ideoitaan. Jury valitsee toteutettavat ehdotukset. Haasteiden ja tehtävien aihepiirejä ovat esimerkiksi digitaalinen valmistus. Sunnuntai-iltana rakennetut prototyypit ja mallit esitellään kansainväliselle jurylle.

Ratkaisuja ja prototyyppejä Open Science Hack Days järjestetään Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella Tellus Innovation Arena ja Fab Lab Oulussa 13. – 14.1.2018.

Fab Lab Oulu on digitaalisen pienvalmistuksen työskentelytila, jossa voi keksiä ja toteuttaa itseään huipputeknologian avulla.  Tilaisuuden järjestävät Fab Lab Oulu ja Jokapaikan tietotekniikka –tutkimusyksikkö. Tilaisuus on kaikille avoin.

LISÄÄ: Open Science Hack Days -tapahtumasta (LINKKI) ja vastaavista muista tapahtumista maailmalla (LINKKI)

Kuva: FabLab Oulu

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!