Akkumateriaaleista uusi kasvualue Suomelle

Suomen kaivosklusterin näkymät ovat viime vuosia valoisampi, arvioi alan yhteistyöjärjestö. Akkumateriaalit ovat nykyisten raaka-aineiden lisäksi uusi kasvualue. Tulossa on suuria kaivosinvestointeja ja maahan houkutellaan tutkimusinvestointeja kymmenien miljoonien edestä.

Maailmantalous on nousu-uralla ja raaka-aineiden hinnat ovat vakiintuneet. Uusina alueina sähköautojen tulo  ja akkuteknologian kehitys, tulevat näkymään kasvuna raaka-ainemarkkinoilla.

Kuva: Keliber Oy

Erityisesti sähköautojen kysynnän kasvusta Suomi hyötyy monella tapaa. Suomi on merkittävä osa keskeisten akkukemikaalien kuten litiumin, nikkelin ja koboltin eurooppalaista tuotantoketjua.

”Outokumpu Chrome Oy:n Kemin kaivos sekä Terrafame Oy ovat jo ilmoittaneet merkittävistä investoinneista. Samoin Sotkamo Silverin hopeakaivoshanke Sotkamossa ja Keliber Oy:n litiumin tuotantoon tähtäävä kaivoshanke Kaustisilla etenevät”, kertoo Kaivosteollisuus ry:n toiminnanjohtaja Pekka Suomela.

Kaiken kaikkiaan investoinnit tulevat nousemaan selvästi yli 500 miljoonan euron vuoteen 2020 mennessä.

TAUSTAA: Kaivosteollisuus ry on kaivos- ja kaivannaisteollisuudessa toimivien yritysten edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestö. Kaivosteollisuus ry toimii Teknologiateollisuus ry:n toimialayhdistyksenä, jossa on noin 50 jäsenyritystä, jotka edustavat kaivos- ja kaivannaistoiminnan harjoittajia, urakoitsijoita, kone- ja laitevalmistajia sekä alan palveluyrityksiä.

Kuvat: Keliber Oy

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016