CES2018 kerää kiinnostuneet – IoT:stä jättinäyttöihin

Kuluttajaelektroniikan CES2018:n messuovet avautuvat tänään Las Vegasissa. Neljän päivän aikana tilaisuudessa esiintyy 4000 näytteilleasettajan lisäksi yli 800 puhujaa. Paikalle odotetaan saapuvan yli 170 000 messukävijää 150 eri maasta.

Las Vegasissa on katsottavaa, sillä messualueen koko on 223 000 neliömeträ. Kasvu on ollut huimaa vuoden 1967 ensimmäisestä CESistä, jossa 17 500 viera

Samsungin mukaan uusi MicroLED-tekniikka poistaa tarpeen värisuodattimelle ja taustavalolle. lupaili Samsungin Yhdysvaltain johtaja Joe Stinziano.

sta tutustui 117 näytteilleasettajan ratkaisuihin, kuten transistoriradioihin ja mustavalkoisiin televisioihin.

Tapahtuman historian aikana on esitelty useita kuluttajien arkea mullistaneita uutuuksia, kuten ensimmäinen videonauhuri (1970), videokamera (1981) ja CD-soitin (1981).

Tänä vuonna CESissä on 27 erilaisia teknologiaratkaisuja esittelevää osastoa, joilla voi tutustua esimerkiksi 3D-tulostuksen, lisätyn todellisuuden, lastenhoitoteknologian, älykotien, robottiautojen, tekoälyn ja robotiikan uutuuksiin.

Eilen aloittivat lehdistötilaisuuksilla uutuusrummutuksen monet suurimmat nimet. Esimerkiksi Samsung Electronics esitteli eilen älykkäästä Esineiden internet (IoT) -strategiaansa ja uusia tuotteita.  Samsung haluaa koota eri laitteiden etäohjaustoiminnot yhteen paikkaan. Samsungin Connect, Smart Home, Smart View ja SmartThings -sovellusten toimintoja voi pian ohjata yhdellä sovelluksella.

Samsung tuo IoT-tekniikan lisäksi pilvipohjaiseen Bixby-palveluun aiempaa kehittyneemmän tekoälyn. Kuluttajat pääsevät sen avulla vuorovaikutukseen uuden Family Hub -jääkaapin, äly-tv-laitteiden ja älypuhelinten kautta.

Samsung esitteli eilen myös 146 tuuman kokoisen The Wall – MicroLED-television. Kukin pikseli on itsevalaiseva ja kirkkaus ja sävyt ovat valmistajan mukaan huippua.

Samsung esitteli myös ensimmäisen Thunderbolt 3 -varustellun kaarevan QLED-näytön. 34-tuumainen CJ791 on suunniteltu sekä viihdettä että työntekoa silmällä pitäen.

Lenovo esittelee Las Vegasissa laajan HDR-kirkkausalueen ThinkPad X1 -sarjan uudet kannettavat. X1 Carbon on valmistajan mukaan maailman kevyin 14-tuumainen bisneskannettava.

Lenovo esittelee puolestaan CES-messuilla ensimmäisen ARM-pohjaisen kannettavan ja HDR-X1:n lisäksi Googlen kanssa kehitetyn Smart Display -näytön.

Teräväpiirtotarkkuuden kosketusnäyttö sisältää Google Assistant -virtuaaliapulaisen. Se voi auttaa esimerkiksi näyttämällä sää- ja liikennetiedot tai kalenterin sekä tarjoaa sopivaa musiikkia ja videoita.

Kulutuselektroniikan CES järjestetään 9.–12. tammikuuta 2018 Las Vegasissa Yhdysvalloissa. Tapahtuman toteuttaa Consumer Technology Association (CTA) -järjestö.

Aloituksen kuvituskuva: CES 2016

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017