Kilpailijat koodasivat IoT-dataa – voitto Ouluun

Sulautetun tekniikan RD Velho järjesti jo toistamiseen koodareille Software Developer Challenge 2018 -kilpailun. Voittajaksi tuli oululainen Kari Pönkkö, jonka RD Velho kustantaa palkintona  huhtikuussa järjestettäville Hannoverin teollisuusmessuille.

Kilpailu koostui kolmesta erillisestä osatehtävästä, joiden aiheet liittyivät tiedon salaamiseen, IoT-datan simuloimiseen sekä älykkäisiin sovelluksiin. Ensimmäisessä haasteessa kilpailijan tuli tehdä ohjelma, joka pystyy salakirjoittamaan sanoja Bifid Cipher -salausalgoritmia käyttämällä.

Toisessa haasteessa kilpailijat rakensivat kokonaisuuden, jossa kolmannen osapuolen tarjoama web-käyttöliittymä vastaanottaa tietoa kilpailijan tekemältä ohjelmalta.

Kolmannessa haasteessa kilpailijat loivat tekstintunnistusohjelman, joka ymmärtää sille syötettyjä kysymyksiä, ja antaa niihin ymmärrettäviä vastauksia. Haasteet sisälsivät myös bonustehtäviä.

Voittajaksi valittiin Kari Pönkkö, joka selvitti parhaiten kilpailun kaikki kolme haastetta. Voittajan koodi oli myös laadukkainta.  Hän oli ottanut huomioon myös ohjelmistokehityksen alueita laajemmin ja sisällyttänyt muun muassa testit ensimmäiseen haasteeseen.

’’Pönkön tuottama koodi on helppolukuista ja rakenteeltaan selkeää – selvästi kilpailun parasta laatua. Hän oli dokumentoinut tehtävät hyvin, jolloin palveluiden asentaminen ja käyttö on helppoa. Lisäksi Pönkkö oli ainoa kilpailijoista, joka toteutti kaikki bonustehtävät, perustelee kilpailuasiamiehenä toimiva Suvi Saari (RD Velho, UX Designer) voittajan valintaa.

RD Velhon luotsaaman SW Developer Challenge 2018 -kilpailun tavoite oli innostaa opiskelijoita ja muitakin testaamaan osaamistaan. Kisa oli tarkoitettu ohjelmisto- ja elektroniikka-alan opiskelijoiden, mutta myös harrastajille ja alan ammattilaisille.

Kuvituskuva: Shutterstock

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017