Laitetason tietoturvakiihdytys ohjainpiireihin

Renesas on laajentanut RX65N/RX651-mikro-ohjaimien sarjaansa uusilla tietoturvallisilla ohjainpiireillä. Piireissä on tietoturvaa varten laitteistopohjainen kiihdytys. Ne soveltuvat erityisesti teollisuus- ja rakennusautomaation sekä älykkäisiin mittausjärjestelmiin.

Renesasin RX65N/RX651-sarjan piireillä on tietoturvamekanismeina Trusted Secure IP sekä salaustekniikoiden, kuten AES, 3DES, SHA ja TRNG ja laitteistopohjainen kiihdytys.

Piirisarjan Trusted Secure IP tarjoaa salausfunktiokirjaston,  tuen salatulle prosessorien väliselle kommunikoinnille, turvatun ohjelmistopäivityksen turvallisen talletuspaikan salausavaimille. Käynnistyskoodi on suojatulla flash-muistialueella.

Muistin suojaus ja ohjelmakoodimuistin kaksoispankkitoiminnot mahdollistavat valmistajan mukaan aiempaa paremmin ohjelmapäivitykset verkon välityksellä yhtäaikaisesti normaalin toiminnan kanssa. Kaksoispankki-flash tukee BGO- (Back Ground Operation) ja SWAP-toimintoja.

BGO- ja SWAP-toimintojenavulla uudet mikro-ohjaimet voivat itse päivittää aina vapaana olevaan flash-muistiin. Piiri voi ottaa päivitetyn koodin käyttöön prosessorin uudelleen käynnistyksellä.

RX65N/RX651-mikro-ohjaimissa on sisään rakennettu TFT-näytönohjain ja integroitu 2D-graafinen kiihdytys.  WQVGA-tason (400×240) TFT-värinäyttöjä voidaan käyttää ilman ulkoista RAM-muistia.

Ohjaimen sisäinen 640 kilotavun RAM-muisti riittää valmistajan mukaan näytönohjaimen tarpeisiin.  Uutuusohjaimissa on prosessoriytimenä Renesasin oma RXv2-ydin, jonka kellotaajuuksia ovat 120 tai 240 MHz. Piirit on toteutettu 40 nm:n prosessilla.

Ohjelmistokehittäjille on tarjolla Envision Kit -kehityskortti ja graafinen ohjelmointiympäristö. Ruotsalainen IAR ilmoitti myös tukevansa uutuuspiirejä Embedded Workbench for Renesas RX -työkaluillaan.

LISÄÄ: Renesas (LINKKI), tuoteitietoa (LINKKI, Rutronik), kehityskortit (LINKKI) Trusted Secure IP (LINKKI),  IAR (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017