Saab perustaa teknologiakeskuksen Tampereelle

Puolustus- ja turvallisuusyhtiö Saab laajentaa toimintojaan Suomessa. Yritys perustaa Tampereelle uuden teknologiakeskuksen – Saab Technology Centerin (STC). Yritys palkkasi jo viime vuonna  insinöörejä ja investoi laboratorioon.

Saabin Tampereen elektroniseen sodankäyntiin (ELSO) keskittyvän yksikkö osallistuu Saabin hävittäjäkoneiden – kuten Gripen E/F:n – ja AEW&C-ilmavalvontakoneen ELSO-järjestelmien sekä maasta käytettävien elektronisten tukitoimien ja elektronisen tiedustelun (ELTU/ELINT) järjestelmien kehittämiseen.

”Pitkän aikavälin tavoitteemme on tehdä STC:stä olennainen osa Saabin tuotekehitystä ja tuotantoa”, sanoo Saabin toimitusjohtaja Håkan Buskhe.

Viime vuonna Saab aloitti myös pitkäkestoisen tutkimusyhteistyön Aalto-yliopiston kanssa. Lisäksi Saabilla ja sen tytäryhtiöllä Combitech Oy:llä on  Suomessa lähes 100 työntekijää ja toimipisteet Tampereen lisäksi Helsingissä, Espoossa, Jyväskylässä ja Säkylässä.

Yritys aikoo jatkaa edelleen Suomen henkilöstön rekrytointia ja investointeja. ’’Syntyvien työpaikkojen lisäksi panostukset tukevat myös vientimahdollisuuksia osana Saabin maailmanlaajuista liiketoimintaverkostoa”, vakuuttaa Saabin Suomen maayksikön johtaja Anders Gardberg.

Helsingin Sanomien (LINKKI) haastatteleman Gardbergin mukaan, kyse on viiden vuoden sisään lähes sadasta ihmisestä ja 50-70 miljoonan eurojen investoinnista.