Suomalainen satelliittipuhelin toimituksiin – katso video

Oululaisen  Bittiumin kehittämien satelliittipuhelimien volyymitoimitukset Meksikon viranomaisille alkavat vuoden 2018 alkupuolella. Kyse on vuonna 2015 aloitetusta kehitysprojektista. Laitteet valmistetaan Suomessa. Katso videolta miten Mexsat-järjestelmä toimii.

Bittium on saanut Meksikon valtion viranomaisilta ensimmäiset tilaukset Mexsat-satelliittiviestintäjärjestelmään kehitetyistä mobiililaitteista. Tilausten kokonaisarvo on noin 2,0 miljoonaa euroa ja laitteet toimitetaan asiakkaille vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen loppuun mennessä. Niiden valmistus on jo alkanut.

Kuva: Boeing

Bittium (tuolloin Elektrobit) sopi vuonna 2015 Meksikon viestintä- ja liikenneministeriön kanssa kolmen Android-pohjaisen L-satelliittitaajuuskaistaa käyttävän mobiililaitteen kehittämisestä. Nämä kolme laitetta ovat satelliitti- ja maanpäällisessä verkkossa käytettävät kosketusnäytöllinen älypuhelin ja lujatekoinen puhelin, sekä lujatekoinen perus-satelliittipuhelin.

Meksikolaisjärjestelmän mobiililaitteet perustuvat Bittiumin erikoisrakenteiseen Android-pohjaiseen kännykkäalustaan , joka on kehitetty erityisesti tietoturvallisuus- ja viranomaismarkkinoille ja asiakaskohtaisesti räätälöitävissä.

”Laitteet ovat maailman edistyneimmät satelliittiviestintäjärjestelmään kehitetyt hybridilaitteet, joilla voi viestiä sekä satelliitti- että maanpäällisverkoissa”, sanoo Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunen.

Tukeakseen Meksikon satelliittipuhelimien toimituksia Bittium on avannut Meksikoon toimipisteen, jonka avulla voidaan edistää laajemminkin Bittiumin myyntiä ja markkinointia Meksikossa ja muissa Latinalaisen Amerikan maissa. Meksikon toimipisteen vetäjäksi on nimitetty Fernando Castillo, jolla on Bittiumin mukaan pitkä kokemus Meksikon viranomaismarkkinasta.

Mexsat on oululaisyritykselle jo toinen satelliittipuhelinprojekti. Ensimmäinen Terrestarin (LINKKI) hieman vastaava projekti päättyi amerikkalaisyrityksen konkurssiin.

LISÄÄ: Mexsat-satelliiteista, Boeing (LINKKI, pdf) ja SCT.ministeriön esittely järjestelmästä (LINKKI, video). satelliittipuhelinratkaisuista (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.

TAUSTAA:Mexat-satelliittijärjestelmä

  • Mexsat-järjestelmä tarjoaa satelliittiviestintäpalveluita Meksikoon ja sen merialueille, mukaan lukien Meksikonlahti ja Tyynimeri.
  • Järjestelmä koostuu liikkuva viestintäjärjestelmästä, jota varten on kaksi satelliittia ja niiden maanpäälliset verkon osat, sekä kiinteästä viestintäjärjestelmästä, jossa on yksi satelliitti ja erityinen kuljetustenseurantalaitteisto.
  • Mexsat-järjestelmän viestintäjärjestelmät ja laitteet on suunniteltu Meksikon hallinnolle ja ministeriöille sekä kansallisen turvallisuuden ja puolustuksen toimijoille.

Päivitetty 9.24

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017