Tekoäly tuo tehoa ohjelmistokehitykseen

Suomalainen Eficode ja tekoälyn huippulaboratorio Silo AI aikovat mullistaa ohjelmistokehityksen tekoälyn ja koneoppimisen avulla. Tavoitteena on tuoda tekoälyä ohjelmistokehityksen ja saada jo ensimmäiset hyödyt keväällä asiakasprojekteihin mukaan.

Tekoälyn ja koneoppimisen eri muotojen tuominen ohjelmistokehityksen keskiöön on Eficoden ja Silo AI:n mukaan luonnollinen askel tuottavuusloikan saavuttamisessa.  Yritykset painottavat, että automaatioasteen nosto on elintärkeää koko digitaalisia palveluita tuottavalle teollisuudelle.

”Osaajapula rajoittaa tänä päivänä usean yrityksen liiketoimintamahdollisuuksia. Tilanteen ennustetaan huonontuvan oleellisesti lähivuosina, ellei toimiala kykene innovoimaan uusia, merkittävästi nykyisiä toimintatapoja tehokkaampia malleja”, sanoo Eficoden teknologiajohtaja Marko Klemetti.

Eficode ja Silo.AI selvittävät tekoälyn soveltumista digitaalisten palveluiden kehittämiseen ja niiden julkaisuun liittyviin työvaiheisiin. Tekoälyn hyödyntämismahdollisuuksia tarkastellaan niin palvelujen vaatimustenhallinnan, ohjelmistojen testauksen, jatkuvan julkaisun kuin tuotannosta kerätyn reaaliaikaisen ja historiaan pohjautuvan datan hyödyntämisen kautta.

”Oppivan tekoälyn tuominen ohjemistokehitykseen luo kestävää kilpailuetua.” kertoo Silo.AI:n toimitusjohtaja Tero Ojanperä.

Tavoitteena on, että Eficode ja Silo.AI:n yhteistyön kautta löydetään osa-alueet, joissa tekoälyn hyödyt on käytettävissä asiakasprojekteissa keväällä 2018.

LISÄÄ: Eficoden ja Silo.AI:n yhteistyön tulokset julkaistaan Eficoden järjestämässä Euroopan johtavassa DevOps-tilaisuudessa DEVOPS 2018 -tapahtumassa Helsingissä 15.-16. toukokuuta. (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017