Langaton mittausjärjestelmä betonivaluun

Rakennuskonevuokraamo Cramo on ottanut käyttöön eGate smart building innovation -mittausjärjestelmän. Betoniin asennettavien langattomien antureiden kuuluvuutta on voitu huomattavasti parantaa aiemmista menetelmistä.

Langattomat anturit ja kännykkäpohjainen etäluenta helpottavat kuivumisen seurantaa. Kuva: Crano

Järjestelmän kehittäneen H&H Puhtaudenhallinta Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Haukijärvi korostaa eGate smart building innovation -mittausjärjestelmän tarkkuutta. Mittaustuloksia voi lukea vuorokauden ympäri niin tietokoneen ruudulta, tabletilta kuin kännykältäkin.

”Langattomat anturit ja etäluenta helpottavat kuivumisen seurantaa, koska paikan päällä ei tarvitse käydä niin usein kuin perinteistä mittausta käytettäessä. Tämä helpottaa töiden aikataulutusta työmaalla ja lisää kustannustehokkuutta”, Jarkko Haukijärvi kertoo.

Kaikki mittaustieto jää myös talteen ja on siirrettävissä esimerkiksi Exceliin. Raportoinnissa on monia vaihtoehtoja ja kuvaajat muuttavat tiedon visuaalisesti tulkittavaksi. Mittausjärjestelmä toimii SaaS-palveluna.

Cramo Finlandin olosuhdehallinnan projektipäällikkö Mika Aalto toteaa, että ratkaisut ja välineet kosteudelta suojautumiseen, kuivatukseen ja lämmitykseen ovat olemassa. ”Pilvipalvelujen käyttö tekee mittaamisesta reaaliaikaisen ja etäluettavan, jolloin myös dokumentointi on helpompaa”, Aalto kertoo.

LISÄÄ: Cramo Oyj (LINKKI) ja H&H Puhtaudenhallinta Oy (LINKKI)