Kameramoduulien kehityskeskus Ouluun

Hongkongilainen Paladin on perustanut Ouluun kameramoduulien kehityskeskuksen. Dynimlabs on jo kolmas Paladinin yritys Suomessa. Aiemmin tänä vuonna yritys perusti jo Kindhelm- ja Pexraytech-nimiset teknologia-alan yritykset Suomeen.

Hongkongilaisyritys rekrytoi jo työntekijöitä Oulussa toimintansa aloittaneeseen DynimLabsiin, jonka liiketoiminta keskittyy kameramoduulien tuotekehitykseen. Yritys rekrytoi noin kymmenen henkeä seuraavan vuoden aikana ja työllistää välillisesti moninkertaisen määrän ekosysteemissä toimivien kumppaniyritysten asiantuntijoita.

”Suomesta löytyy sekä taitavia työntekijöitä että partnereita. Oululainen ekosysteemi kestää minkä tahansa vertailun. Koko prosessin ajan olemme saaneet erinomaista tukea Business Finlandilta ja BusinessOululta”, sanoo Paladinin toimitusjohtaja James Oung.

Kolmannen yrityksen avaaminen alleviivaa Paladinin tyytyväisyyttä suomalaiseen osaamiseen ja Suomeen investointikohteena arvioidaan ulkomaisia investointeja houkuttelevassa Business Finlandissa. Oulun lisäksi DynimLabsilla on toimipiste Espoossa.

”Oululainen videoanalyysi- ja kameratutkimus sekä alueen vuosikymmenten osaaminen vaativien päätelaitteiden suunnittelussa vakuutti Paladininkin sijoittumaan Ouluun,” toteaa BusinessOulun ICT-toimialan asiakkuuspäällikkö Janne Mustonen.

Paladin kertoi jo kesäkuussa perustaneensa paikannusteknologioihin erikoistuvan Kindhelmin ja röntgenlaitteiden tuotekehitykseen keskittyvän Pexraytechin Espooseen. Paladinille tavoitteista on ottaa aktiivisesti osaa yritysten kautta myös suomalaiseen ja eurooppalaiseen t&k-yhteistyöhön.

’’On hienoa, että meillä on tarjota kilpailukykyiset puitteet, joiden avulla kansainväliset yritykset voivat kasvaa ja toteuttaa unelmiaan”, sanoo Business Finlandin alaisen Invest in Finlandin Senior Advisor Markku Lehikoinen.

Kuva: Dynimlabs (LINKKI)

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017