Empower tuo IoT-palvelut teollisuudelle LoRaWAN-tekniikalla

Teollisuuden ja verkkojen huoltoyhtiö Empower hyödyntää Digitan LoRaWAN-anturiverkkoja Emsight-analytiikkapalvelussaan. IoT-verkkojen avulla teollisuusyritykset voivat monitoroida ja analysoida eri mittauspisteistä tulevaa dataa antureiden kautta.

Digitan mastoihin ja kaksisuuntaiseen LoRa-tekniikkaan perustuva IoT-verkko mahdollistaa verkkoon kytkettyjen laitteiden toiminnan. Energiasektorilla ratkaisusta hyötyvät esimerkiksi vesi- ja lämpövoimalat.

’’Digitan IoT-verkkoa hyödyntämällä seurantalaitteita voidaan jatkossa sijoittaa myös sellaisiin kohteisiin, jotka ovat kaukana ja joissa ei ole henkilökuntaa paikalla. Tämä luo erinomaiset mahdollisuudet kehittää tuotantoprosesseja datalähtöisemmin’’, kertoo Stefan Wiklund Empowerilta.

LoRaWAN-pohjaiseen IoT-verkkoon kytkettyjen kannettavien laitteiden akun kesto on Digitan mukaan aiempia verkkoteknologioita parempi. ’’LoRaWAN-verkko mahdollistaa erilaisten laitteiden ketterän ja kustannustehokkaan seurannan pitkänkin kantaman päästä’’, sanoo Digitan IoT-palveluista vastaava johtaja Ari Kuukka.