Pienellä USB-tikulla Sigfox-anturiverkkoihin

Langatonta Sigfox-anturiverkkoa hyödyntävien IoT-laitteen kehittäjä ei välttämättä tarvitse aloittaa aivan puhtaalta pöydältä. Komponenttijakelija Digikey on tuonut tarjolle pienikokoisen ohjelmistoradiotekniikalla toimivan Sigfox-USB-moduulin testiohjelmineen.

Sigfox SDR-dongle on pieni mikron USB-porttiin liitettävä ohjelmistoradiolaite, joka mahdollistaa Sigfox-signaalien vastaanottamisen ja lähettämisen.

Laitealustan avulla voidaan Sigfox-verkkojen toimintaa voi testata varsin helposti omassa kehityslaboratoriossa. Pienikokoinen Sigfox SDR -moduuli on suunniteltu käytettäväksi Sigfox Device Test Suite -testausohjelmien kanssa, joka koostuu verkkosimulaattorista ja radiosignaalianalysaattorista.

Verkkosimulaattorin avulla on mahdollista testata päästä päähän kaksisuuntaista tiedonsiirtopalvelua laitteen ja sovelluksen välillä. Radiosignaalianalysaattoriosuudella voi tutkia Sigfox-signaalin radioteknisiä ominaisuuksia sekä varmistaa että ne täyttävät Sigfox Verified-sertifiointivaatimukset.

Ohjelmistosta on sekä Windows- että Linux-versiot.

LISÄÄ: Digikey Sigfox SDR Dongle lisävarusteineen (LINKKI) ja ohjelmistotuki (LINKKI). Lisäksi Uusiteknologia.fi: n aiempia Sigfox (LINKKI) ja anturiverkkouutisia ja artikkeleita (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017