Suomalaisalusta materiaalien tunnistukseen

Spectral Engines on kehittänyt järjestelmäalustan, jonka avulla voidaan rakentaa oma tuote materiaalintunnistukseen. Uusi järjestelmäalusta sisältää laitteiston ja ohjelmistot lisäksi asiantuntijatiimin osaamisen.  Uutuus esiteltiin San Franciscon SPIE Photonics West 2018 -tapahtumassa.

Suomalaisyrityksen Nirone Scanner Platform tuo spektroskopiateknologian sekä kuluttaja- että teollisuussovelluksiin. Ensimmäiset materiaalintunnistukseen pystyvät skannerit tulevat markkinoille jo tänä vuonna.

Kuluttajasovellukset voivat vaihdella huumeiden ja lääke- sekä ruokaväärennösten tunnistamisesta ruokien ravintosisällön mittaamiseen.

Teollisuuspuolen sovellukset tarjoavat mahdollisuuksia useille eri liiketoiminta-alueille kuten  älykkäisiin säätömekanismeihin sekä ennakoiviin huoltotoimenpiteisiin siirtymiseen älytehtaissa.

Spectral Enginesin aiempi tuote oli  Food Scanner, joka kehitettiin mittaamaan ruokien tarkkoja ravintoarvoja. Siinä oli maailman pienin NIR-sensori, älykkäät algoritmit, pilvipalvelu sekä materiaalikirjasto.

Uudessa Nirone Scanner Platformssa on edeltäjänsä toimintojen lisäksi mobiilisovellus sekä uusia ohjelmistoja. Tuotealusta esiteltiin eilen San Franciscosssa järjestetyssä maailman suurimmassa fotoniikka-alan SPIE Photonics West 2018 tapahtumassa.

Uusi markkina on kasvamassa. Materiaalien tunnistusalue on laajenemassa ja siitä on tulossa tärkeä elementti kaupanteossa. ”Älykkäät materiaalintunnistusratkaisut luovat siteen myös asiakkaiden ja tuotevalmistajien välillä, kun laatu ja aitous voidaan todentaa helpommin. Tämä tekee myös tuotteiden hinnoittelusta täysin läpinäkyvää esimerkiksi ruokakaupoissa”, sanoo Jarkko Antila, Spectral Enginesin toimitusjohtaja .

LISÄÄ: Spectral Engines (LINKKI) ja Scanner Platform (LINKKI) ja videoesitys (LINKKI, Youtube)