Tablettitietokone räjähdysherkkiin tiloihin

Panasonic on tuonut uuden räjähdysherkkiin tiloihin ATEX-sertifioidun version Toughpad FZ-G1 -tablettitietokoneestaan. Uutuus on tarkoitettu liikkuvaan työhön, kuten huolto- ja asennustehtäviin vaativissa olosuhteissa.

Panasonicin Toughpad FZ-G1 ATEX ATEX-sertifiointi sallii laitteen käytön riskivyöhyke 2 -luokituksen mukaisissa, ns. maanpinnan yläpuolella olevissa työympäristöissä. Uutuuslaitteen akku kestää jopa 14 tunnin käytön ja akku voidaan vaihtaa uuteen työtä keskeyttämättä, laitteen ollessa käynnissä.

Uusi tabletti on testattu kestämään normaaleja tietokoneita paremmin kolhuja ja putoamisia, kuumuutta ja pakkasta. Sen näytön kirkkaus mahdollistaa työskentelyn myös täydessä auringonvalossa. Kosketusnäyttö toimii myös sateessa, ja sitä voi käyttää hansikkaat kädessä.

FZ-G1 ATEX täyttää sotilaskäyttöön tarkoitettujen laitteiden MIL-STD 810G -standardin vaatimukset, ja se kestää pudotuksen 120 senttimetrin korkeudelta. Tabletti on tiivistetty vettä ja pölyä vastaan IP65-luokituksen mukaisesti.

Tabletin käyttöjärjestelmä on Windows 10 Pro ja suorittimena on Intel Core i5-6300u vPro. FZ-G1 ATEX -tablettiin saa lisävarusteena muun muassa GPS-ominaisuudet, viivakoodinlukijan, älykortinlukijan, LAN-portin ja toisen USB-portin.

Panasonic Toughpad FZ-G1 ATEX on saatavissa Suomessa maaliskuussa. Veroton hinta perusvarustuksella on noin 3 000 euroa.

LISÄÄ: Panasonic Tough (LINKKI) ja Suomen edustaja Kauko Oy (LINKKI)