Entisen kännykkätehtaan tuotantolinjat tulossa myyntiin?

Suurin lupauksin Salossa liikkeelle lähtenyt kännykkäyhtiö Turing Robotics hakeutui keskiviikkona konkurssiin. Yhtiön aiemmin Nokian ja välissä Microsoftin koetehtaana ollut laitos on kiinni ja tuotantolaitteet vuokrien takuuna.

Salon Turing Robotic Industries Oy:n konkurssihakemuksesta kertoi ensimmäisenä Salon Seudun Sanomat eilen ja jatkoi jatkoi nettisivullaan Turun Sanomat.

Omaisuutta yrityksellä on lehden tietojen mukaan 200 000 euroa, mikä on käytännössä Nokian matkapuhelintehtaan entisen koelinjan tasearvo.  Koelinja on myös Nokian entiselle teollisuusalueella perustetun Salo IoT Parkin vuokrasaatavien vakuutena ainakin 142 623 euroon asti.

Turingille nimetään seuraavaksi lehden mukaan pesäselvittäjä, jonka tehtäväksi jää yrittää muuttaa koelinjaa rahaksi, kertoi Turun Sanomat uutisessaan.  Nyt Salon Seudun Sanomat uutisoi 6.2.2018 numerossaan, että Steve Chao on perustamassa Saloon uutta yritystä jatkamaan toimintaa. Turingin Facebook-sivulla hän kommentoi myös nykytilannetta.

LISÄÄ: Salon Seudun Sanomat 1.2.2018 (LINKKI) ja Turun Sanomat 1.2.2018  (LINKKI), Ylen uutinen 1.2.2018 (LINKKI), Salon Seudun Sanomat 6.2.2018  (LINKKI), Turingin Facebook-sivun viesti konkurssista (LINKKI) ja aiemmat Uusiteknologia.fi:n Turingia koskeneet uutiset (LINKKI).

Kuva: Entisen kännykkätehtaan alueella toimii  useita eri alojen yrityksiä. Kuvanoton (toukokuu 2017) jälkeen tiloihin on perustettu Turingin lisäksi myös kymmenien yritysten Salo IoT Park.

Päivitetty 8.2.2018.