Pikakoulutuksella uusia pilvikonsultteja

Microsoft uskoo uuden Academy-pikakoulutuksen tuovan apua IT-alan osaajapulaan. Tavoitteena on kouluttaa yli sata uutta IT-konsulltia Microsoftin Azure-pilvipalvelun saloihin. Niiden käyttö laajenee ja Microsoft aikoo olla mukana myös IoT-maailman pilvipalveluissa.

Alkamassa olevan kolmannen kurssin keskiössä on  Azure -alusta, jonka päälle voidaan toteuttaa sovelluksia eri kielillä, esimerkiksi tällä kurssilla käytettävällä C#.NET:llä. Azure on Microsoftin pilvipalvelu, jota voidaan käyttää IT-alustana sekä virtuaalipalvelimille että ohjelmisto- ja sovelluskehitykselle.

Uuden ryhmän kautta Academy haluaa ilmoittaa myös, ettei halua profiloitua kahden Java-luokan jälkeen vain yhden teknologian ihmeeksi. ’’Emme sitoudu vain yhteen teknologiaan, vaan haluamme mukautua tarpeisiin. Samalla tulemme palvelleeksi useampia asiakkaita, sanoo Suomen Academyn toimitusjohtaja Jukka Pulkkinen.

Kiihdytetyn oppimisen menetelmää hyödyntävä Academy tuli Suomeen viime keväänä.  Koulutus suunniteltiin ja toteutettiin yhdessä koulutusyritys Sovelto kanssa. Koulutusta annettaan Espoon Keilarannassa. Academyn omistava Academic Work toimii henkilöstöalalla.

Koulutusjakson aikana tehdään koodausta 500 tuntia. Ohjelma kouluttaa mukaan valituista henkilöistä IT-konsultteja 12 viikossa ja rekrytointiprosessissa painotetaan henkilöiden kognitiivisia kykyjä sekä motivaatiota.

Koodaustaidon lisäksi konsultit saavat yrityksen mukaan niin sanottua Soft Skills -koulutusta viestintä- ja myyntitaidoista, projektien vetämisestä sekä ketteristä menetelmistä.

Koulutus on siihen valituille henkilöille maksuton ja kurssille valituille luvataan vakituinen IT-alan työpaikka, kertoo Academy tiedotteessaan. Ruotsista liikkeelle lähtenyt yritys kertoo työllistäneet kansainvälisesti jo yli 100 000 nuorta ammattilaista. Yritys on kouluttanut väkeä Ruotsissa muun muassa Ericssonille.

Kuvituskuva: Shutterstock