Ericsson täydentää 5G-alustansa NR-kuntoon

Tietoliikennevalmistajat valmistautuvat tulossa olevaan Barcelonan mobiilialan tapahtumaan julkistamalla uusia tuotteita ja laajennuksia. Tänään Ericsson kertoi täydentäneensä 5G-verkkoalustaansa 3GPP 5G NR -standardiin.  Uusimmat laitteet voidaan päivittää 5G:hen myös ohjelmistopäivityksellä.

Ericsson lupaa tuoda  markkinoille kaupalliseen käyttöön tarkoitetun 5G-ratkaisun tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä. Yrityksen päivitetty 5G Platform kattaa uuden 5G-standardin mukaisen kokonaisratkaisun mobiilioperaattoreille.

”5G-verkkojen olennaiset palat ovat valmiina jo tänä vuonna”, Ericssonin varapääjohtaja Fredrik Jejdling sanoo.

5G Radio Access Network (RAN) –ohjelmisto perustuu viime vuoden lopulla hyväksyttyyn 3GPP 5G New Radio (NR) –standardiin. Lisäksi Ericsson julkistaa uuden kategorian radiotuotteita, joita kutsutaan Street Macro -tuotteiksi.

Nämä ST-tuotteet asettuvat makro- ja mikrotuotteiden väliin ja on tarkoitettu kaupunkiolosuhteisiin, joissa operaattoreille on tarjolla rajoitetusti paikkoja tukiasemille.

Ericssonin 5G radioverkko-ohjelmisto mahdollistaa myös monen kaistan tuen. Sen ansiosta operaattorit voivat hyödyntää uusia taajuuksia niiden vapautuessa.

Ericsson julkisti lisäksi tänään, että jo nyt operaattoreiden verkossa toimivat Ericsson Radio System -tuoteperheen laitteet voidaan päivittää 5G:hen etänä toteuttavalla ohjelmistopäivityksellä.

5G:hen päivitettävyys koskee yli 150 erilaista radiotuotevariaatiota Ericsson Radio System -tuoteperheessä. Niitä on käytössä yli 190 mobiiliverkossa. Ericssonin mukaan vuodesta 2015 toimitetut tuotteet voidaan kytkeä näin osaksi 5G-verkkoa.

Pilveä 5G:n ja IoT:n tueksi

Ericsson tuo markkinoille myös Distributed Cloud –tarjoaman, jonka avulla voidaan parantaa pilvisovellusten käyttöä hajautetusti. Sitä hallinnoidaan keskitetysti ja se näyttäytyy yhtenä ratkaisuna. Se parantaa Ericssonin mukaan juuri latenssia, tietoturvaa ja vikasietoisuutta sekä täyttää 5G:hen liittyvät vaatimukset.

Ericsson Distributed Cloudissa yhdistyvät valmistajan mukaan televiestinnän ja pilven parhaimmat ominaisuudet, minkä ansiosta verkoista tulee avoimia pilvialustoja niin tele-, kuluttaja- kuin yrityssovellusten käyttöön.

Kuva: Ericsson

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!