Mapon paikantaa koneet LoRaWAN-verkon kautta

Digita ja Mapon ovat sopineet paikannusratkaisujen tuottamisesta LoRaWAN-anturiverkon avulla. Uuden verkon kautta voidaan Mapon paikannusohjelmistoon tuoda tarkat tiedot esimerkiksi seurattavista työkoneista tai vaihtolavoista.

Erilaiset seurantajärjestelmät ovat olleet pitempään olennainen osa kalustoa vaativaa liiketoimintaa. Sitä on voitu käyttää hyödyntää esimerkiksi työkoneiden, konttien, peräkärryjen ja jätelavojen seurannassa. Nyt Mapon sijoittaa kohteisiin voidaan LoRa-verkon tunnistavat IoT-anturit.

”Käytännössä LoRaWAN-anturi lähettää tiedon ajoneuvon tai koneen sijainnista Maponin järjestelmään. Tämän jälkeen Maponin kalustonhallintatyökalusta saadaan kattavia raportteja, hälytyksiä, kartta- ja reittitoimintoja sekä tietoja pystytään viemään avoimien rajapintojen kautta ulkopuolisiin ohjelmistoihin”, kertoo Mapon Finlandin toimitusjohtaja Jani Asunmaa.

Turun alueella liiketoimintaa harjoittava Ekopartnerit Turku on esimerkiksi ottanut Mapon LoRaWan-verkon IoT-paikantimet käyttöönsä paikantaakseen mm. vuokrattavia jäte- ja vaihtolavojaan. LoRaWAN-teknologian avulla paikannuslaitteiden merkittävästi pidempi akunkesto mahdollistaa kokonaan uusia käyttökohteita.

”Yhteistyömme Maponin kanssa avaa meille mahdollisuuden tarjota erinomaisia ratkaisuja monille eri toimialoille, kuten logistiikka- ja rakennusteollisuudelle sekä laite- ja konevuokrausalalle’’, taustoittaa Digitan IoT-palveluista vastaava johtaja Ari Kuukka yhteistyösopimuksen vaikutuksia.

LISÄÄ: MapOn (LINKKI) ja Digitan IoT/LoRaWAN (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017