Kasvurahaa tekoälyyn, terveyteen ja akkutekniikoihin

Helsingissä järjestetyssä Beijing Week -tapahtumassa kisattiin myös yritysideoiden esittelyssä. Voittajiksi tulivat tekoälyssä helsinkiläinen Supermetrics, kiinalainen terveysalan Beijing Sanrong Technology ja akkuteknologiaa Espoossa kehittävä BroadBit Batteries.

Beijing Weekin kolme voittanutta yritystä saivat palkinnoksi osallistumisen kevään 2018 Sino Track -kiihdytysohjelmaan, johon kuuluu Sino Track -leiri Pekingissä maaliskuussa.

Lisäksi Pekingin kaupungin tiede- ja teknologiakomissio palkitsee kunkin voittaneen yrityksen 2 500 eurolla ja Helsingin kaupungin yrityspalvelu NewCo Helsinki myönsi myös apurahan Supermetricsille Pekingin matkaan.

Tapahtuma koostui tiede-, teknologia- ja startup-foorumista sekä talviurheiluseminaarista. Ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtumakokonaisuus toi yhteen suomalaisia ja kiinalaisia startup-yrittäjiä, yritysjohtajia, rahoittajia muita vaikuttajia.

Kuva: Helsingin Beijing Weekin pitchauskilpailun voittajiksi valittiin Supermetrics, Beijing Sanrong Technology ja BroadBit Batteries. Lavalla kilpailun voittajia, Pekingin sekä Comb+ -yrityskiihdyttämön edustajia sekä Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva (toinen. vas). Kuvaaja Ilkka Ranta-aho.