Näiden yritysten kännyköihin Qualcommin 5G-piirit

Qualcomm julkisti eilen listan kännykkäyrityksistä, jotka aikovat hyödyntää yrityksen 5G-piirejä tulevissa malleissaan. Mukana on Nokia-puhelimia valmistava HMD, mutta listalta puuttuvat isoista Apple ja Huawei, joista toinen luottaa Intelin ja toinen omaan 5G-piirisuunnitteluunsa. Myös Samsung puuttuu listalta.

Yhdysvaltalainen Qualcomm aloitti tulevan Barcelonan mobiilimessujen julkistukset kertomalla ensimmäisten 5G-laitteidne tulevan heidän uudella piirillään ensi vuoden aikana. Samalla yritys julkisti asiakaslistansa, jotka aikovat käyttää muutama kuukausi sitten julkistamaa X50 NR-modeemisirua.

Qualcommin protokännykkä.

Tulossa on kännyköitä, mutta myös 5G-reitittimiä, joiden avulla voidaan helpoiten hyödyntää 5G-verkon suurempaa nopeutta. Esimerkiksi Huawei esitteli pari päivää sitten Helsingissä Elisan 5G-testeissä esisarjan 5G-reitintään.

5G-reitittimien ja kännyköiden lisäksi 5G-siruja tarvitaan IoT-yksiköihin ja erilaisiin lisälaitteisiin, jotka halutaan toimimaan ilman erillisen kännykän apua tulevaisuuden 5G-verkoissa.

Verkkovalmistajista Nokia on testannut Qualcommin protolaitteita Oulun 5G-verkossaan. Myös kymmenet teleoperaattorit eri puolilla maailmaa kertovat testaavansa 5G-verkoissa Qaulcommin piiriratkaisuja.

LISÄÄ: Uusiteknologian 5G-uutisia ja artikkelita (LINKKI)

Qualcommin 5G-sirupartnerit*

 • Asus
 • HMD Global (Nokia-puhelimet)
 • HTC
 • Inseego/Novatel Wireless
 • LG
 • NetComm Wireless
 • Oppo
 • Sierra Wireless
 • Sony Mobile
 • Telit
 • Vivo
 • Wingtech
 • WNC
 • Xiaomi
 • ZTE

*Mukana on kännykkä-, reititin- ja moduulivalmistajia.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017