Digilehdet korvaavat paperiversiot – nyt myös lentokoneissa

Digitaaliset näköislehdet ovat korvaamassa perinteisiä paperilehtiä. Moni lukee  jo aamulehtensä digitaalisena ja pääkaupunkiseudun kirjastoissa on voinut lukea lehtiä sähköisinä näköislehtinä jo pitkään. Uusimpana Finnair on siirtymässä kaukolennoilla pelkkiin digilehtiin.

Perinteisen sanoma- ja aikauuslehden formaatti kiinnostaa, mutta yhä useampi lukee sanomalehtensä digitaalisena tietokoneem tai tabletin ruudulta. Osalle riittää myös lehtien nettiuutispalvelut tai sosiaalisen median tarjonta.

Uusiteknologia ilmestyy sähköisenä äköislehtenä. Seuraava  numero ilmestyy toukokuussa 2018.

Pääkaupunkiseudun kirjastoissa on voinut ainakin Espoossa ja Vantaalla  lukea ulkomaisten lisäksi myös sähköisenä suomalaisia sanomalehtiä ja aikakauslehtiä – osa kansaivälisistä lehdistä jopa omalla koneella kotona.

Lehden ovat luettavissa sähköisinäkin samassa taittomuodossa kuin painetut versiotkin. Mukana on laaja valikoima, myös suomalaisia tekniikan alueen lehtiä Tekniikka & Taloudesta Mikrobittiin. Ulkomaisista on mukana PC Magazine, Wired, Popular Science ja monta kameralehteä.

Finnairin uudessa lehtipalvelussa on yhtiön Blue Wingisin ja kotimaisten lisäksi yli 50 kansainvälistä sanomalehteä

Nyt myös Finnair on tulossa mukaan sähköisten näköislehtien tarjontaan.

Yhtiön kaukolennoilla matkustajat voivat lukea lehtiä  omalla päätteellään. Samalla Finnair luopuu paperisten lehtien jakamisesta.

”Digilehdistä on saatavilla aina tuorein versio, riippumatta siitä lähteekö lento Helsingistä vai ulkoasemalta, ja lehtiä riittää varmasti kaikille.” perustelee digilehtiin siirtymistä Finnairin asiakaskokemuksen kehityksestä vastaava johtaja Tiina Vesterinen.

Lehdet ovat saatavilla koneissa pdf-muodossa Finnairin A330-koneiden ja A350-koneiden sisäisessä Nordic Sky -portaalissa. Niihin pääsee käsiksi matkustajien omilla päätelaitteilla Wifi-verkon kautta. Ainakin aluksi lehtivalikoima on maksutonta. Lehtien lukeminen ei edellytä erillistä lentokoneissa tarjolla olevaa internet-liittymää.

LISÄÄ: Pääkaupunkiseudun Helmet-kirjaston digilehtipalvelut (LINKKI), Uusiteknologian näköislehdet (LINKKI) ja tietoa Finnairin lisäpalveluista (LINKKKI).

Kuvat:  Finnair ja Uusiteknologia.fi

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!