Sarokalin 5G-testerit Siemensille

Siemens laajentaa elektroniikan ja tietoliikenteen suunnitteluosaamista ostamalla oululaisen testerivalmistaja Sarokal Test Systemsin. Runsas vuosi sitten Siemens osti jo suunnitteluohjelmistoja valmistavan Mentor Graphicsin.

Siemens on aktiivisesti laajentanut ohjelmisto- ja suunnitteluosaamistaan. Tietoliikenne on tärkeä osanen myös muualla kuin perinteisissä kännykkätuotteissa. IoT tuo uudet verkkotekniikat tehtaista digikaupunkien järjestelmiin.

Sarokalin ostaja on Siemens PLM-ohjelmistoyksikkö, joka on osa Siemesin Digital Factory -divisioonaa.

Eilen Siemens ilmoitti ostaneensa  oululaisen tietoliikenteen testaus- ja todennustekniikkaa valmistavan Sarokal Test Systemsin.

Synergiaa Mentorin kanssa on vahva tietoliikenteen siruratkaisujen suunnitteluosaaminen.  Sarokalin parnerilistalla ovat myös muut EDA-talot Synopsysistä Cadenceen.

Oululaisyrityksen asiakkaina ovat tukiasemavalmistajat ja niiden mikropiirien valmistajat. Yrityksen työkalu testaa tukiaseman eri osia ja ratkoo niiden sisäisiä liikennesolmuja.

’’Alkuperäinen idea testilaitteesta syntyi jo 2008, mutta silloin olimme liikkeellä turhan aikaisin ja hieman väärällä fokuksella. Otimme uuden startin vuonna 2013. Nyt teknologiamme kiinnostaa mikropiiri- ja laitevalmistajia sekä operaattoreita’’, totesi Team Finlandin sivustolla Nokia Networks- ja Mentor Graphics-taustan omaava Sarokalin toimitusjohtaja Harri Valasma.

Ennen Sarokalin ja Mentor Graphicsin ostoa Siemens on hankkinut muitakin suunnitteluohjelmistojen tekijöitä. Siemens aloitti yritysostot vuonna 2007 hankkimalla UGS:n 3D-suunnittelu- ja vuonna 2012 LMS:n simulointiohjelmat 2012. Viime vuoden alussa Siemens osti 970 miljoonalla dollarilla CD-adapcon STAR Plus -suunnitteluohjelmat.

Vuonna 2013 perustettu oululaisyritys on erikoistunut 4G- ja 5G-verkkojen testausteknologiaan. Kauppasummaa ei ole julkistettu

LISÄÄ: Sarokal Test Solutionsin tiedote (LINKKI), Team Finlandin Sarokal-esittely (LINKKI), perustiedot Fonectan Finderistä (LINKKI) sekä Uusiteknologia 2/2017 artikkeli  5G-verkkojen testaustekniikoista ja laitetarjonnasta. Mukana oli myös oululaisen Sarokalin 5G-uutuustesteri X-STEP V (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017