IoT-paja tarjoaa mittauslaitteiden lisäksi rahallista tukea

Laite-internetin yleistymistä edistävä IoT Paja -säätiö laajentaa tukivalikoimaansa. Varsinaisen pajatoiminnan lisäksi säätiö ilmoittaa jakavansa myös rahallista tukea IoT-laitteiden kehittämiseen ja markkinoille tuomiseen.

Viime vuonna perustettu IoT Paja toimii yrityksille ponnahduslautana IoT-ratkaisujen alkuvaiheen laitekehityksessä. Säätiö on syyskuusta 2017 tarjonnut yrityksille mahdollisuuden työskennellä laboratoriossaan ja hyödyntää henkilöstönsä tuotteistamisosaamista.

Kaikki säätiön asiakkaaksi hyväksytyt ja siellä työskentelevät yritykset voivat hakea myös taloudellista tukea tuotteen suunnitteluun, patentointiin, testaukseen, valmistukseen, esittelyyn ja markkinointiin. Säätiön laboratorion asiakkaaksi voivat hakea kaikkialla Suomessa IoT-alalla toimivat startup- ja pk-yritykset.

”Rahoitus täydentää jo ennestään laajaa tukivalikoimamme IoT-laitekehityksen alussa oleville pk-yrityksille ja startupeille. Meillä on tarjota yritysten käyttöön ilmaiseksi erittäin monipuolinen laboratorio. Ne saavat tuekseen myös tiimimme huippuosaajat tuotteistamisen, mekaniikan, elektroniikan ja ohjelmistosuunnittelun aloilta”, kertoo IoT Paja -säätiön toimitusjohtaja Matti Hellgrén.

Rahoituksen myöntämisestä ja määrästä päättää Pajan johto hakemusten ja oman harkintansa perusteella. Rahoitus on 4 000, 10 000 tai 20 000 euroa, ja sitä voidaan myöntää samaan hankkeeseen maksimissaan kolme kertaa kahdessa vuodessa. Kokonaisrahoitus yhdelle hankkeelle voi olla enintään 40 000 euroa. Säätiön antama tuki on vastikkeetonta eikä johda omistus- tai IPR-sitoumuksiin.

IoT Paja on voittoa tavoittelematon säätiö. Se toimii itsenäisesti, omalla henkilöstöllään ja tukee alan yrityksiä kehitysalustoista riippumatta. Säätiön antama tuki on vastikkeetonta eikä johda omistus- tai IPR-sitoumuksiin.

Vuoden 2017 aikana yhteistyöhakemuksia tuli 36 ja säätiön tuen piiriin hyväksyttiin 31 yritystä. Lisää pajan toiminnasta

Säätiö ja laboratoriotilat sijaitsevat Espoossa Keilalahdessa. Laboratorio avasi ovensa syyskuussa 2017.

LISÄÄ: IoT Paja (LINKKI)

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017