Bittium pääsee Yhdysvaltain EKG-markkinoille

Bittiumin terveystekniikan Biosignals on saanut päänavauksen Yhdysvaltain markkinoille. Yritys on tehnyt nelivuotisen sopimuksen räätälöityjen EKG-yksiköiden toimittamisesta  etämonitorointia tarjoavalle yhdysvaltalaisyritykselle. Mukana on myös kehitysyhteistyötä.

Bittium Biosignals toimittaa seuraavien neljän vuoden aikana (painottuu eniten 2019-2020) Yhdysvaltoihin kuvan Faros 360 EKG-mittalaitteita ja  lisäksi kertakäyttöisiä tarraelektrodeja. Toteutuessaan täysimääräisenä sopimuksen kokonaisarvo on 21 miljoonaa dollaria eli noin 17,1 miljoonaa euroa.

”Sopimus on Bittiumille erittäin merkittävä päänavaus terveydenhuollon teknologian kilpailluilla ja kasvavilla vientimarkkinoilla”, sanoo Bittium  toimitusjohtaja Hannu Huttunen.

Sopimus sisältää myös räätälöintityötä ja osapuolten välistä kehitysyhteistyötä. Myydyillä Faros 360 -laitteilla on Yhdysvaltojen FDA:n viranomaishyväksyntä.

Sopimusehdot sisältävät myös yksinoikeudet Bittiumin Faros 360 -laitteille EKG-monitorointipalveluiden osalta, mutta vain sairaalan ulkopuoliseen mittaamiseen Yhdysvalloissa.

Kuva: Bittium Faros 360 on EKG-mittauslaite, jota käytetään sydämen rytmihäiriöiden varhaiseen havaitsemiseen.