Oululaiseen elektroniikkaan 23 miljoonan dollarin sijoitus

Muoviin valetun rakenteellisen elektroniikan (IMSE) kehittäjä TactoTek vauhdittaa kasvuaan 23 miljoonan dollarin sijoituksella. Oululaisyritys hakee rahoituksen voimin lisää työvoimaa niin Oulun pääkonttorille kuin asiakkaidensakin lähelle Eurooppaan, Yhdysvaltoihin sekä Aasiaan.

TactoTek käyttää lisärahoituksen yrityksen tiedotteen mukaan voimakkaaseen kasvuun. B-rahoituskierros houkutteli mukaan myös uusia strategisia kumppanuuksia, jotka hyödyntävät oululaisyrityksen ratkaisuja omissa tuotteissaan.

Toimitusjohtaja Jussi Harvela, TactoTek

”Uudet pääomasijoittajamme reagoivat IMSE-ratkaisujen yhä laajenevaan globaaliin hyödynnettävyyteen”, kommentoi TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela (kuvassa).

Uusina rahoittajia ovat Ascend Capital Partners, Nanogate ja Plastic Omnium jo aiemmin mukana olleiden Conor Venture Partnersin ja Faurecia Venturesin lisäksi.

Näiden lisäksi TactoTek on jo aiemmin sopinut avustus- ja lainapaketeista Business Finlandin (entinen TEKES), ELY-keskuksen ja Nordea-pankin kanssa.

Erityisesti autoteollisuus on kasvava IMSE-teknologia soveltaja.  “Elektroniikan yhdistäminen 3D-tulostettuihin muovirakenteisiin ovat täysin muuttamassa autojen sisustuksien suunnittelun’’, sanoo TactoTekin rahoittajiin ja asiakkaisiin kuuluvan Faurecian David Weill.

Kaikki muutkin sijoittajat hyödyntävät TactoTekin tekniikkaa tuotteissaan.

”Kiinalainen Ascend Capital tuo erityisosaamista Euroopan ja Aasian autoteollisuuteen, Nanogate osa- ja autoteollisuudessa käytettäviin älykkäisiin muovipinnoitteisiin sekä Plastic Omnium, maailman johtavana autoteollisuuden ulkoisten muovipintojen valmistajana’’, kertoo TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela.